Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Αποχωρούν οι αστυνομικές δυνάμεις από την Κερατέα;

Το ενδεχόμενο να αποσυρθούν οι αστυνομικές δυνάμεις από τον χώρο όπου προγραμματίζεται να δημιουργηθεί χώρος υγειονομικής ταφής απορριμμάτων στην Κερατέα φέρεται να εξετάζει η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.


Μετά από αξιολόγηση των δεδομένων, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, τα αρμόδια στελέχη του υπουργείου προσανατολίζονται στην απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων που παραμένουν εδώ και δύο μήνες στην περιοχή. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η κατασκευή του ΧΥΤΑ ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα του υπ. Εσωτερικών, το οποίο θα πρέπει να επωμισθεί την ευθύνη εξεύρεσης λύσης στο αδιέξοδο που έχει ανακύψει εξαιτίας των αντιδράσεων των κατοίκων. Πρέπει να σημειωθεί ότι οι δικαστικές εκκρεμότητες δεν επιτρέπουν την εκτέλεση εργασιών και η αστυνομία καλείται να προστατεύει σκαπτικά μηχανήματα που δεν εκτελούν κανένα έργο.

Καταλυτικό ρόλο στην απόφαση φέρεται να διαδραμάτισαν τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν το απόγευμα της 9/2 στο κέντρο της Κερατέας, ύστερα από ελέγχους αστυνομικών της Ασφάλειας σε σπίτια κατοίκων. Επιπλέον, ο προβληματισμός, φαίνεται να εντάθηκε τα τελευταία εικοσιτετράωρα λόγω της προγραμματισμένης απεργίας της 23ης Φεβρουαρίου και των επικείμενων μαζικών κινητοποιήσεων εργαζομένων.
 
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: