Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

ΕΝΙΑΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την τριτοκοσμική εικόνα με κλαδιά και σκουπίδια που οι υπηρεσίες του Δήμου συσσώρευσαν στην Παλλήνη ακριβώς δίπλα στον χώρο στάθμευσης των δημοτικών οχημάτων σε απόσταση αναπνοής από το κολυμβητήριο καθώς και την mini χωματερή δίπλα στην Αττική οδό πίσω από τις εργατικές πολυκατοικίες Ι της Παλλήνης καμαρώσαμε σε πρόσφατες φωτογραφίες (της 5/2/2011).

Αντί οργάνωσης και προγραμματισμού της αποκομιδής απορριμμάτων και του γραφείου περιβάλλοντος, όπως είχαν δεσμευθεί προεκλογικώς οι διοικούντες, διαπιστώνεται προχειρότητα και υποβάθμιση των περιβαλλοντικών ευαισθησιών των κατοίκων του δήμου.

Τα απορρίμματα όπως όλοι πλέον γνωρίζουν, είναι κερδοφόρα όταν οι διαχειριστές τους έχουν βούληση και ικανότητα να τα εκμεταλλευτούν .

Οι Οικολόγοι Πράσινοι στα πλαίσια της ευρύτερης συζήτησης για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων σε τοπικό αλλά και περιφερειακό επίπεδο μεταξύ των άλλων έχουν δηλώσει ότι τα υπολείμματα πρασίνου όπως και τα οργανικά απόβλητα θα πρέπει να κομποστοποιούνται, δημιουργώντας έσοδα για τον Δήμο αλλά και ευαισθητοποιώντας τους πολίτες και τα παιδιά τους σε ένα νέο μοντέλο διαχείρισης των αποβλήτων γενικά.

Καλούμε τον δήμο να οργανώσει άμεσα και συνολικά για όλη την έκταση του ενιαίου πλέον δήμου την αποκομιδή των πάσης φύσεως αποβλήτων, που ανήκουν στην αρμοδιότητα του, με τρόπο και τόπο σαφή ώστε να αποφεύγονται οι πρόσφατες εικόνες όπως αυτή αλλά και παλαιότερες όπως στον χώρο πέριξ του νεκροταφείου Γέρακα.

Δηλώνουμε επίσης την διαθεσιμότητα μας σε όλες τις Δημοτικές παρατάξεις του Δήμου μας για να συνδιοργανώσουμε ενημερωτική ημερίδα με την μεγαλύτερη δυνατή απήχηση στους δημότες μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: