Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Τα βραβεία του 14ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

Η ταινία Πέρα από τη Λογική του Ζοακίμ Λαφός κέρδισε το βραβείο της κριτικής επιτροπής στο 14ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου. Η τελετή λήξης της διοργάνωσης πραγματοποιήθηκε στον κινηματογράφο Δαναό και η αυλαία έπεσε με την προβολή της ταινίας κινουμένων σχεδίων, Μπουτίκ για Αυτόχειρες του σκηνοθέτη Πατρίς Λεκόντ.
Όπως ανακοίνωσε η κριτική επιτροπή, το βραβείο δόθηκε στην ταινία για τον τρόπο που αντιμετωπίζει το θέμα της εξάρτησης πέρα από φύλα και εθνικότητες, με ακρίβεια και διακριτικότητα.
Τιμητική διάκριση απένειμε το Φεστιβάλ στην ταινία Ρενουάρ του Ζιλ Μπουρντό.


Το βραβείο κοινού κέρδισε η ταινία Χτυποκάρδια στο Γραφείο (Populaire). Το βραβείο παρέλαβε ο σεναριογράφος της ταινίας Ντάνιελ Πρίσλεϊ, ο οποίος ευχαρίστησε τους θεατές για την προτίμησή τους.
Ακολούθησε η προβολή της ταινίας, Μπουτίκ για Αυτόχειρες, σε 3D. Ο σκηνοθέτης Π.Λεκόντ που βρέθηκε στην ταινία και στην τελετή λήξης κάλεσε το κοινό να φορέσει τα τρισδιάστατα γυαλιά του και να απολαύσει την ταινία.
Ο δημιουργός είπε ότι έκανε μια ταινία κινουμένων σχεδίων γιατί λατρεύει τα καινούρια πράγματα και γιατί εδώ και χρόνια ονειρευόταν να κάνει κάτι τέτοιο, καθώς λατρεύει τα κινούμενα σχέδια.

news.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: