Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Ανθρακες ο θησαυρός!

Ερχονται νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων τον Ιούλιο που αναμένεται να φέρουν τα πάνω κάτω στην κτηματαγορά καθώς θα προβλέπουν σημαντικές αυξήσεις, αλλά και μειώσεις σε περιοχές όπου σήμερα οι εμπορικές υπολείπονται των αντικειμενικών τιμών.
Οι νέες τιμές ζώνης που θα καθοριστούν για όλα τα ακίνητα θα αποτελέσουν τη βάση για τον υπολογισμό του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων που θα ισχύσει το 2014 και ενδεχομένως να ληφθούν υπόψη για την επιβολή του νέου «χαρατσιού» του 2013 για τα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα που θα εισπραχθεί μέσω της ΔΕΗ. Το οικονομικό επιτελείο, αποφάσισε να ενεργοποιήσει σχέδιο-εξπρές για την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων μετά την απαίτηση της τρόικα για εξίσωση αντικειμενικών και αγοραίων τιμών.
Για το σκοπό αυτό, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας υπόγραψε απόφαση με την οποία συστήνεται άλλη μια επιτροπή η οποία αναλαμβάνει να καθορίσει μέσα σε τρεις μήνες τις νέες αντικειμενικές αξίες ακινήτων σε όλη τη χώρα και να τις παραδώσει μέχρι τις 8 Ιουλίου στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Το σχέδιο αναμένεται να συνοδευτεί με την επέκταση του συστήματος των αντικειμενικών αξιών σε κάθε... γωνιά της Ελλάδας και ενδεχομένως με τη μείωση του φόρου μεταβίβασης.



Δεν υπάρχουν σχόλια: