Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Που θα πάει, κάποτε θα δικαιωθεί ο αγώνας, δεν θα δικαιωθεί;

Επίθεση της ΔΗΜΑΡ στον ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές και το Δημόσιο
Η ΔΗΜΑΡ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για «εικονική πολιτική προοπτική» απαντώντας στο αίτημά του για εκλογές. Κλιμακώνει την επίθεσή της στο άλλοτε πολιτικό κόμμα με το οποίο συμπορεύονταν, κατηγορώντας το ότι για τη διοικητική μεταρρύθμιση δεν μιλά για την ουσία και ψηφοθηρεί καλλιεργώντας ανυπόστατα σενάρια. «Θα μας ήταν πολιτικά ευρύχωρο να μετακινηθούμε στα έδρανα της ελάσσονος αντιπολίτευσης και να έχουμε τη «βολή» μας. Αλλά δεν θα ήμασταν υπεύθυνη Αριστερά» υποστηρίζει με τη σειρά του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, σε συνέντευξή του στο «Βήμα» της Κυριακής.
Αναλυτικότερα:
Απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές
Απαντώντας σήμερα η ΔΗΜΑΡ στο αίτημα Τσίπρα για εκλογές, δήλωσε: «Το πυροτέχνημα του ΣΥΡΙΖΑ για παραίτηση της κυβέρνησης και διεξαγωγή εκλογών είναι εκτός τόπου και χρόνου. Ενδιαφέρει μόνο τον ίδιο που θέλει να εμφανίσει στους ψηφοφόρους του μια εικονική πολιτική προοπτική, για να κρύψει την απουσία εναλλακτικών προτάσεων που τον χαρακτηρίζει. Η χώρα δεν χρειάζεται μικροκομματικές λογικές. Αυτό που έχει ανάγκη είναι η ευρύτερη συμπαράταξη στην προσπάθεια για σταθεροποίηση και ανάκαμψη, με δημοκρατία και άμεσες δράσεις κοινωνικής προστασίας».

Για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση


Η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής: «Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει πως δεν καταλαβαίνει τον αγώνα που διεξάγουμε για να προχωρήσει η διοικητική μεταρρύθμιση, χωρίς οριζόντιες απολύσεις και με διαδικασίες σύμφωνες με το Σύνταγμα και του νόμους του κράτους. Ψηφοθηρεί καλλιεργώντας ανυπόστατα σενάρια για εκατοντάδες χιλιάδες απολύσεις που τρομοκρατούν τους δημοσίους υπαλλήλους.
Ο ΣΥΡΙΖΑ να μας πει τις θέσεις του για τη διοικητική μεταρρύθμιση. Για το αν χρειάζεται ανασυγκρότηση του δημοσίου με αξιολόγηση δομών και προσωπικού, ορθολογική κατανομή προσωπικού, κατάργηση φορέων που δεν παράγουν έργο και πειθαρχική αντιμετώπιση όσων είναι υπόλογοι για αδικήματα.
Περιμένουμε ο ΣΥΡΙΖΑ να μιλήσει για την ουσία, να μας πει επιτέλους μια μεταρρύθμιση που υποστηρίζει.

www.eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: