Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Η ΝΕΤ διαψεύδει αυξήσεις στη ΔΕΗ και το ert.gr «παίζει» ρεπορτάζ με τίτλο «Τον Μάιο οι νέες αυξήσεις»

Στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ την περασμένη Παρασκευή ξέσπασε «πόλεμος» μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων με αφορμή ρεπορτάζ δημοσιογράφου της ΝΕΤ που έκανε λόγο για αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ.
Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν τον γενικό διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης κ. Αιμίλιο Λιάτσο για «ωμή παρέμβαση» στο ρεπορτάζ όταν εκείνος ζήτησε να συμπεριληφθεί σε αυτό η διάψευση εκ μέρους του υπουργείου. Η ΕΣΗΕΑ μάλιστα συμπεριέλαβε το «κρούσμα λογοκρισίας», όπως το χαρακτήρισε, στην ανακοίνωση της για την προγραμματισμένη ούτως ή αλλιώς κινητοποίηση του Σαββατοκύριακου. Το κλίμα στην Αγία Παρασκευή ήταν και παραμένει τεταμένο. 

Στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ όμως φαίνεται πως δεν έχουν πάρει χαμπάρι τίποτα. Η επίμαχη είδηση για αυξήσεις στη ΔΕΗ παίζει κανονικά με τίτλο «Τον Μάιο η δεύτερη δόση αυξήσεων στη ΔΕΗ» ενώ μέσα στο κείμενο αναφέρεται: «Μέχρι τον Μάιο έρχεται η δεύτερη δόση των φετινών αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ. Η εισήγηση της διοίκησης προς την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας αναμένεται μέσα στον Απρίλιο. Οι καταναλωτές αντιμετωπίζουν τις πρώτες αυξήσεις με τη μεγαλύτερη δυνατή μείωση στην κατανάλωση ενέργειας.»

Στην ιστοσελίδα της ΝΕΤ δεν έχει αναρτηθεί καμία διάψευση από το υπουργείο και αναρωτιόμαστε: Είτε εφαρμόζονται δύο μέτρα και δύο σταθμά, είτε τα θέματα στο site της ΕΡΤ, πολύ απλά, δεν είναι «αντικειμενικά»!

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: