Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Για εμας θα περισσέψει τίποτα, ή είμαστε μόνο για να πληρώνουμε;

Reuters: Έκλεισε η συμφωνία με την τρόικα
Η ομάδα εμπειρογνωμώνων της τρόικας ολοκλήρωσε την εξέταση των μεταρρυθμίσεων που προωθεί η Ελλάδα και άνοιξε τον δρόμο για να εκταμιευθούν ακόμη 10 δισ. ευρώ με την επόμενη δόση της οικονομικής στήριξης προς τη χώρα μας, δήλωσε σήμερα στο Ρόιτερς πηγή που γνωρίζει το περιεχόμενο των συνομιλιών μεταξύ των δύο πλευρών.
Η συμφωνία που επετεύχθη την Παρασκευή ολοκληρώνει την πρώτη αναθεώρηση των ελληνικών επιδόσεων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ μετά τη συμφωνία του περασμένου Δεκεμβρίου, η οποία απέτρεψε μια χρεοκοπία της χώρας, όπως αναφέρει το πρακτορείο. Σε αντάλλαγμα για τα 240 δισ. ευρώ του πακέτου διάσωσης, η Αθήνα εφάρμοσε νέα σειρά μέτρων λιτότητας.

«Η τρίτη αποστολή αναθεώρησης του προγράμματος ολοκληρώθηκε το περασμένο βράδυ στην Αθήνα με τη συμφωνία σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων» είπε αρμόδιος αξιωματούχος. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι τόσο οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης όσο και το Συμβούλιο του ΔΝΤ αναμένεται να συζητήσουν το περιεχόμενο της συμφωνίας τον Μάιο - γεγονός που συνιστά προϋπόθεση για να γίνει τελικά η εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα.
Ο Κλάους Ρέγκλινγκ, επικεφαλής του ευρωπαϊκού μηχανισμού σταθερότητας, δήλωσε επίσης την Παρασκευή ότι ο EFSF είναι έτοιμος να εκταμιεύσει 10 δισ. ευρώ με το που ικανοποιηθούν οι όροι. «Η Ελλάδα θα λάβει 2,8 δισ. ευρώ μόλις επιτευχθούν οι στόχοι. Επιπρόσθετα, 7,2 δισ. ευρώ είναι διαθέσιμα σε ομόλογα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Αυτό βασίζεται σε όσα συμφωνήθηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο» είπε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους.

www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: