Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Λίστα Μπόργιανς: Δεσμεύουν λογαριασμούς 24 Ελλήνων καταθετών

Σε άμεση δέσμευση της περιουσίας 24 Ελλήνων καταθετών από την περίφημη λίστα Μπόργιανς, προχώρησαν οι οικονομικοί εισαγγελείς ενώ εκατοντάδες καταθέτες καλούνται ως ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων  Περίπου εδώ και μια εβδομάδα, οι εισαγγελικοί λειτουργοί μαζί με κλιμάκιο εφοριακών, έχουν ξεκινήσει τον έλεγχο της λίστας που εστάλη από το γερμανικό κρατίδιο Ρηνανίας- Βεσφαλίας και πλέον εκατοντάδες καταθέτες καλούνται ως ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων, όπως φοροδιαφυγή ή ακόμη και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. 
Οι εισαγγελείς που έχουν αναλάβει την υπόθεση, Παν. Αθανασίου, Γαλ. Μπρης, Ιω. Δραγάτσης και Ελένη Τουλουπάκη, άρχισαν να καλούν καταθέτες της UBS με την ιδιότητα του υπόπτου σε όσους παρουσιάζουν μεγάλες διαφορές ανάμεσα στις καταθέσεις και τις φορολογικές δηλωσεις τους.
Καθημερινά, στέλνονται κλήσεις σε καταθέτες της λίστας Ρηνανίας - Βεστφαλίας, αλλά και σε καταθέτες που αγόρασαν ομόλογα αλλοδαπού δημοσίου, κυρίως ΗΠΑ και Γερμανίας- και με εντολή τους τα έβγαλαν στο εξωτερικό.
Στόχος είναι να καταβληθούν τα οφειλόμενα πρόστιμα, τα ποσά των οποίων αναμένονται να φτάσουν τα 80 με 100 εκατ. ευρώ.

www.thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: