Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Ανήλικοι σαλταδόροι

Συμμορία ανήλικων Ρομά «σαλταδόρων» που είχε διαπράξει κλοπές και ληστείες σε βάρος οδηγών ημιφορτηγών εξαρθρώθηκε πριν από λίγες ημέρες από το τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών.
Κατά την αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν τρεις ανήλικοι, ηλικίας 12, 14 και 16 ετών, καθώς και η 35χρονη μητέρα ενός εκ των συλληφθέντων, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, ενώ συγκατηγορούμενοι για τα ίδια αδικήματα είναι και δύο 16χρονοι, οι οποίοι αναζητούνται. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της ληστείας, της κλοπής κατά συναυτουργία και της απείθειας, καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, τα μέλη της σπείρας από τον περασμένο Δεκέμβριο, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και λήστευαν οδηγούς αυτοκινήτων. Συγκεκριμένα, εντόπιζαν τα οχήματα και συνήθως ανεβαίνοντας στο πίσω μέρος των οχημάτων τους, άνοιγαν τις πόρτες και αφαιρούσαν τα μεταφερόμενα εμπορεύματα. Στις περιπτώσεις που γίνονταν αντιληπτοί, δεν δίσταζαν να ασκήσουν και σωματική βία με την οποία αποσπούσαν από τους οδηγούς χρήματα, κοσμήματα, τιμαλφή και ηλεκτρονικές συσκευές, ενώ στη συνέχεια διέφευγαν σε παρακείμενους καταυλισμούς.
Από τις έρευνες ως την παραπομπή τους στις δικαστικές αρχές, εξιχνιάστηκαν 14 περιπτώσεις ληστειών και 3 κλοπών στην περιοχή των Αχαρνών. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Αθηνών, από όπου παραπέμφθηκαν σε τακτικό ανακριτή, ενώ η έρευνα για την συμμετοχή τους και σε άλλα αδικήματα συνεχίζεται.
www.efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: