Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Διάλεξη:«Προς την Επανάσταση και τη συγκρότηση του Ελληνικού Κράτους»




Αγαπητοί Φίλοι. Κυρίες και Κύριοι,
Το Σπίτι της Κύπρου και η Εταιρεία Μελέτης Έργου Ιωάννη Καποδίστρια συνδιοργανώνουν νέο κύκλο διαλέξεων με τον γενικό τίτλο: «Προς την Επανάσταση και τη συγκρότηση του Ελληνικού Κράτους». Ο νέος κύκλος διαλέξεων ξεκινά τον Ιανουάριο του 2016.
Οι συνδιοργανωτές, εκτιμούν από κοινού, ότι, παρά την πληθωρικότητα της σύγχρονης ελληνικής ιστοριογραφίας, είναι επιτακτική η ανάγκη να προβληθούν ορισμένα κεφάλαια της νεότερης νεοελληνικής ιστορίας, ιδιαίτερα της περιόδου της Τουρκοκρατίας, με προσεγγίσεις απαλλαγμένες από στερεότυπα, είτε αυτά αφορούν εθνοκεντρικές θεωρήσεις είτε σχετικά πρόσφατες απόπειρες για την a priori αποδόμηση της συνολικής ιστορίας του νέου Ελληνισμού.

          Βασικοί στόχοι του προγράμματος είναι:
  ενημέρωση και εξοικείωση του ευρύτερου κοινού με τα σύγχρονα πορίσματα της έρευνας για σημαντικούς σταθμούς της νεοελληνικής ιστορίας.
-η ενθάρρυνση των Ελλαδιτών και Κυπρίων φοιτητών να στραφούν στη μελέτη, την έρευνα και την τεκμηρίωση μερικών αγνοημένων ή ελάχιστα προβαλλόμενων κεφαλαίων της νεοελληνικής ιστορίας.
Την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2015, στις 8.00 μ.μ., στο Σπίτι της Κύπρου, Ξενοφώντος 2Α, Σύνταγμα, πρώτος ομιλητής του νέου αυτού κύκλου διαλέξεων θα είναι o Ομότιμος Καθηγητής του Αριστοτελείου Παν/μίου  Θεσσαλονίκης κ. Ιωάννης Χασιώτης, ο οποίος,  θα δώσει διάλεξη με θέμα: Η νεοελληνική εθνική ιδεολογία στα προεπαναστατικά χρόνια: οι πηγές και η ερμηνεία τους.
Αξίζει να παρακολουθήσετε έναν από τους κορυφαίους Έλληνες Ιστορικούς σε ένα ιδιαίτερο θέμα.
Σας ευχαριστώ.
Ανδρέας Κούκος

Δεν υπάρχουν σχόλια: