Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Η μοναδική τράπεζα που δεν ανακεφαλαιοποιήθηκε…

Υπάρχει μία τράπεζα στην Ελλάδα την οποία ουδείς ασχολήθηκε να ανακεφαλαιοποιήσει. Tα αποθέματά της εξαντλούνται και ο κίνδυνος κατάρρευσής της είναι αναπόφευκτος…

Ο χρόνος δεν είναι πλέον σύμμαχος, οι βασικοί της μέτοχοι πτωχεύουν και απογυμνωμένοι αντιμετωπίζουν καθημερινά προβλήματα οικονομικής και κοινωνικής επιβίωσης.
Πρόκειται για την Τράπεζα Ψεύδους που οδήγησε τον ΣΥΡΙΖΑ και την ακροδεξιά τους μαγκούρα, τους ΑΝΕΛ, στην εξουσία.
Η Τράπεζα Ψεύδους χρηματοδότησε χωρίς έρμα και χωρίς σχέδιο κάθε προεκλογική δέσμευση, κάθε προκλητική και ανυπόστατη υπόσχεση κάθε ανόητη επαναστατική φαντασίωση.
Αριστεροί και Δεξιοί, αιθεροβάμονες και ψεκασμένοι, επαναστάτες και συμβιβασμένοι, γενίτσαροι και αιμοδιψείς σουλτάνοι, τροφοδοτούσαν για 5 ολόκληρα χρόνια, από το 2010 μέχρι και το τέλος του 2015, με κολοσσιαίες ψευτιές, την απελπισμένη κοινή γνώμη που παρακολουθούσε ανήμπορη την ευδαιμονική της ψευδαίσθηση να καταρρέει.
Από την Τράπεζα Ψεύδους αντλούσαν τη δύναμή τους, οι μαθητευόμενοι μάγοι του καφενείου που ξαφνικά εκλήθησαν να αναλάβουν ευθύνες, μεγαλύτερες από τις αντικειμενικές δυνατότητές τους.
Η Ελπίδα έγινε Προσδοκία. Η προσδοκία έγινε Πρόβλεψη και η πρόβλεψη εξελίχθηκε σε οδυνηρή Διάψευση.
Η Τράπεζα Ψεύδους χρεοκόπησε και δεν υπάρχουν πλέον πρόθυμοι επενδυτές για να ενισχύσουν το μετοχικό της κεφάλαιο.
Στο γκρίζο ναυάγιο της ελπίδας, ο καθένας προσπαθεί να σώσει το τομάρι του.
Το κάθε μέλος του πληρώματος, διορίζει φίλους, συντρόφους, συγγενείς και αγαπητικούς προσπαθώντας να αρπάξει το σωσίβιο του ρουσφετιού, για να μην πνιγεί στην φουρτουνιασμένη θάλασσα της λαϊκής οργής.
Οι ευθύνες καταπλακώνουν τους αναιδείς και αδαείς ερασιτέχνες της Εξουσίας που εξακολουθούν να πιστεύουν ότι αρκούν μερικοί «λαϊκοί αγώνες» για να αποκτήσεις την ικανότητα της διοίκησης.
Η χρεοκοπία της Τράπεζας Ψεύδους λίγο μας απασχολεί.
Οι συνέπειες της καταστροφικής τους διαχείρισης ωστόσο θα μας συνοδεύουν για πολλά ακόμη χρόνια…
Χ. Κώνστας
www.freepen.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: