Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Αναξιοπαθούντες Βουλευτές!

“Στοιχεία για τις βουλευτικές συντάξεις διαβίβασε εγγράφως στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, αποκαλύπτοντας ότι το Ελληνικό Δημόσιο χορηγεί 753 βουλευτικές συντάξεις μέσου μηνιαίου ύψους 2.118 ευρώ μεικτά.  Ο κ. Χουλιαράκης ανέφερε ότι σύμφωνα με επικαιροποιημένα στοιχεία του Δεκεμβρίου του 2015 το συνολικό κόστος των βουλευτικών συντάξεων ανέρχεται σε 1,6 εκ. ευρώ το μήνα και χορηγούνται σε πρώην βουλευτές ή επιζήσαντα μέλη των οικογενειών τους. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανέφερε, επίσης, ότι από το 2010 μέχρι σήμερα οι βουλευτικές συντάξεις έχουν μειωθεί κατά 60% τουλάχιστον.
Ακόμη σημείωσε ότι δεν έχουν δικαίωμα σύνταξης όσοι απέκτησαν την ιδιότητα του βουλευτή από τις 12 Νοεμβρίου του 2012 και μετά”.

Εκείνο που δεν ανέφερε ο κ. Χουλιαράκης και που θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε, είναι αν και πόσες εισφορές έχουν πληρώσει (γιατί απ ότι γνωρίζουμε δεν πληρώνουν μία) οι βουλευτές για να απολαμβάνουν τις προαναφερόμενες συντάξεις, ή μήπως τις τσεπώνουν σε βάρος του ελληνικού λαού από τον οποίο απαιτούν να πληρώνει εισφορές 40 χρόνων για να παίρνει μια σύνταξη-φιλοδώρημα.

Δημήτρης Κακογιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια: