Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Έρχεται «ψαλίδι» 50% στο ΕΚΑΣ των συνταξιούχων

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση που είχε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσος Πετρόπουλος με τους δανειστές. Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν τεχνικά ζητήματα για την λειτουργία του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) και την υλοποίηση του πρόσφατου ασφαλιστικού νόμου. Η λειτουργία του ΕΦΚΑ θα ξεκινήσει την 1η Ιανουαρίου 2017, καθώς απαιτείται η έγκριση σειράς εγκυκλίων.   
 Σύμφωνα με πληροφορίες, θα βγει εγκύκλιος με μαθηματικό τύπο για τον επανυπολογισμό έκδοσης νέων συντάξεων, η οποία όμως θα καθυστερήσει να εκδοθεί. Κύκλοι του υπουργείου ξεκαθαρίζουν ότι δεν συζητήθηκε το έκτακτο βοήθημα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός για τους χαμηλοσυνταξιούχους, ύψους 617 εκατ. ευρώ. Επίσης, δεν συζητήθηκε ούτε η κατάργηση της προσωπικής διαφοράς.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εντός των επόμενων ημερών θα βγουν οι αναγκαίες εγκύκλιοι και υπουργικές αποφάσεις που απαιτούνται για την εφαρμογή της νομοθεσίας, μια εκ των οποίων είναι και αυτή που προβλέπει περικοπές στο σύνολο των δικαιούχων του ΕΚΑΣ που έχουν απομείνει.           Η υπό έκδοση κοινή υπουργική απόφαση, που αναμένεται εντός των επόμενων ημερών, προβλέπει περικοπή του ΕΚΑΣ κατά 50%, το οποίο θα καταβληθεί στους δικαιούχους συνταξιούχους στις 20 – 22 Δεκεμβρίου.
enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: