Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Άγνοια του γερμανικού ΥΠΟΙΚ για τις εξαγγελίες Τσίπρα

Με μία λιτή, αλλά γεμάτη νόημα, δήλωση απάντησε το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας στις εξαγγελίες Τσίπρα για μέρισμα στους συνταξιούχους και την αναστολή του ΦΠΑ στα νησιά, δηλώνοντας άγνοια για τις παροχές.
Ούτε το γερμανικό υπουργείο των Οικονομικών, αλλά ούτε και το Eurogroup γνώριζε για τις χθεσινοβραδινές εξαγγελίες του Έλληνα πρωθυπουργού, σύμφωνα με δημοσίευμα της Deutsche Welle.
Σε σχετική ερώτηση που απηύθυνε προς την εκπρόσωπο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, εάν είχε γνώση των εξαγγελιών Τσίπρα το υπουργείο της, η Φρεντερίκε φον Τιζενχάουζεν απάντησε πως το θέμα δεν συζητήθηκε, διευκρινίζοντας πως είναι υπόθεση των θεσμών να αξιολογήσουν τέτοιου είδους μέτρα.

«Όχι, το θέμα δεν συζητήθηκε ούτε και στο Eurogroup της περασμένης Δευτέρας. Αλλά είναι υπόθεση των θεσμών να αξιολογούν τέτοιου είδους μέτρα» δήλωσε η Τιζενχάουζεν.

Όπως αναφέρεται, ο γερμανικός τύπος κάνει αναφορά στο αιφνιδιαστικό, όπως το χαρακτηρίζει, διάγγελμα του Αλ. Τσίπρα προς τον ελληνικό λαό με παροχές προς τους συνταξιούχους και τους κατοίκους νησιών με πολλούς πρόσφυγες. Ορισμένοι αρθρογράφοι μάλιστα, εκφράζουν έκπληξη για αυτήν την κίνηση του Αλ. Τσίπρα σε μια κρίσιμη περίοδο έντονων αντιπαραθέσεων και αγώνα δρόμου προκειμένου να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση. 
thepressproject.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: