Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

Αυτοκτονία ύστερα από αστυνομική καταδίωξη

Αιματηρό περιστατικό που κατέληξε στον θάνατο ενός 38χρονου Έλληνα και τον τραυματισμό αστυνομικού σημειώθηκε γύρω στις 11:30 στην πλατεία Θεάτρου, σήμερα, στο κέντρο της Αθήνας.  Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την αστυνομία, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ επιχείρησαν να κάνουν έλεγχο σε άνδρα επειδή κρίθηκε ύποπτος. Εκείνος, όμως, έβγαλε πιστόλι και πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών, με αποτέλεσμα να τραυματίσει έναν από αυτούς στο δεξί χέρι.

Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τους πυροβολισμούς και ο 38χρονος προσωρινά διέφυγε και κρύφτηκε πίσω από κτίριο της περιοχής, όπου -σύμφωνα με την αστυνομία- αυτοκτόνησε με το όπλο του. Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο άνδρας ταυτοποιήθηκε δακτυλοσκοπικά και πρόκειται για 38χρονο από την Κρήτη, ο οποίος εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία γυναίκας κατά τη διάρκεια ληστείας σε φούρνο, το 2004, στον Άγιο Δημήτριο Αττικής.

Ο 38χρονος είχε πάρει άδεια από τις φυλακές Χαλκίδας, όπου εξέτιε την ποινή του και την παραβίασε καθώς έπρεπε να επιστρέψει στις 6 Δεκεμβρίου 2016, αλλά δεν επέστρεψε. Ο τραυματίας αστυνομικός νοσηλεύεται στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο. Την υπόθεση ερευνούν αστυνομικοί του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής.
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: