Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Η Αλ Νούσρα διαψεύδει την ανάληψη ευθύνης για τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη

Η Jabhat Fateh al-Sham (JFS) και ο συνασπισμός των ομάδων της συριακής αντιπολίτευσης Jaish al-Fateh αρνούνται οποιαδήποτε συμμετοχή τους στη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη Andrey Karlov στην Τουρκία. Ισχυρίζονται ότι η ανακοίνωση που εκδόθηκε και με την οποία αναλάμβαναν την ευθύνη για τη δολοφονία είναι πλαστή.
Στο μεταξύ ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως «χωρίς αμφιβολία» ο δράστης της δολοφονίας του Ρώσου πρεσβευτή Αντρέι Καρλόφ ήταν μέλος του θρησκευτικού δικτύου του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ μουσουλμάνου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν.
«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αποσιωπήσουμε ότι ήταν ένα μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης FETO (σ.σ. ακρωνύμιο του δικτύου του Γκιουλέν). Όλες οι επαφές του, από το πού σπούδασε μέχρι τις διασυνδέσεις του, υποδεικνύουν την FETO», δήλωσε ο Ερντογάν σε μια συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα.
Ο Τούρκος πρόεδρος παράλληλα τόνισε πως τα προκαταρκτικά στοιχεία των ερευνών δείχνουν ότι ο δράστης είχε διασυνδέσεις με το εξωτερικό, χωρίς να δώσει όμως περαιτέρω λεπτομέρειες.

Siteintelgroup, ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: