Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Νάτος Ξανα-μανά, τα ίδια!

«Κούρσα πυρηνικών εξοπλισμών» προανήγγειλε ο Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως είναι έτοιμος για «κούρσα εξοπλισμών» όταν του ζητήθηκε να διευκρινίσει την πρόσφατη ανάρτηση του για τα πυρηνικά προγράμματα και όπλα των ΗΠΑ.Ο Πούτιν είχε δηλώσει νωρίτερα πως η Ρωσία πρέπει να επεκτείνει τις «προοπτικές» της σχετικά με τη στρατιωτική χρήση πυρηνικών Ας υπάρξει κούρσα εξοπλισμών, δήλωσε ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, σχολιάζοντας την πρόσφατη ανάρτησή του στο twitter σχετικά με τα πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ.
Μιλώντας στο δίκτυο MSNBC, ο Ρεπουμπλικάνος πολιτικός, ο οποίος θα αναλάβει το ύπατο αξίωμα των ΗΠΑ στις 20 Ιανουαρίου 2017, ανέφερε: «Θα τους κερδίσουμε όλους σε κάθε βήμα, θα τους ξεπεράσουμε όλους».

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη, μέσω Twitter, ο Τραμπ είχε καλέσει σε ανάπτυξη του πυρηνικού οπλοστασίου των ΗΠΑ «μέχρι ο κόσμος να έλθει στα συγκαλά του σχετικά με τα πυρηνικά». Ενώ λίγο νωρίτερα ο Πούτιν είχε δηλώσει πως η Ρωσία πρέπει να επεκτείνει τις «προοπτικές» της σχετικά με τη στρατιωτική χρήση πυρηνικών.

«Δεν θα υπάρξει κούρσα πυρηνικών, γιατί δεν θα το κάνουν οι άλλες χώρες» 


Ο εκπρόσωπος του Τραμπ, Σον Σπάισερ, ανέφερε σε διάφορες τηλεοπτικές συνεντεύξεις που έδωσε την Παρασκευή πως δεν θα υπάρξει κούρσα εξοπλισμών επειδή ο εκλεγμένος πρόεδρος θα διασφαλίσει ότι άλλες χώρες που προσπαθούν να ενισχύσουν τις πυρηνικές ικανότητές τους, όπως η Ρωσία και η Κίνα, θα αποφασίσουν να μην το κάνουν.

«Θα διασφαλίσει ότι άλλες χώρες θα λάβουν το μήνυμα ότι δεν θα το επιτρέψει", δήλωσε στο NBC. "Και αυτό που θα συμβεί είναι ότι θα ξαναβρούν τα λογικά τους, και όλοι θα είμαστε μια χαρά», είπε.
thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: