Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Τι επιτέλους γίνεται μ αυτούς τους τζιχαντιστές;


Στην Παλμύρα ξανά ο ISIS
Στην αρχαία πόλη της Παλμύρας εισέβαλε εκ νέου το Ισλαμικό κράτος το Σάββατο, ενώ ο συριακός στρατός έστειλε ενισχύσεις, σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης. Νωρίτερα οι μαχητές του ISIS αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν στα προάστια της Παλμύρας έπειτα από σφοδρούς βομβαρδισμούς από τη ρωσική αεροπορία, όπως μεταδίδει το BBC. «Οι σφοδροί βομβαρδισμοί της ρωσικής αεροπορίας στη διάρκεια της νύχτας εναντίον της Παλμύρας ανάγκασαν τους τζιχαντιστές του ΙΚ να αποσυρθούν, λίγες ώρες μετά την είσοδό τους στην πόλη», ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Μεγάλος αριθμός τζιχαντιστών σκοτώθηκε από τις αεροπορικές επιδρομές, δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου, χωρίς όμως να είναι σε θέση να διευκρινίσει πόσοι. Το Ισλαμικό κράτος τον Μάιο του 2015 είχε θέσει υπό τον έλεγχό του την συριακή πόλη, από όπου είχε εκδιωχθεί από την πόλη τον Μάρτιο του 2016 με τη βοήθεια της Ρωσίας.
Την Πέμπτη εξαπέλυσε νέα επίθεση για την ανακατάληψη της πόλης, που περιλαμβάνεται στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco. Έντονη είναι ανησυχία για το μέλλον των αρχαιοτήτων, καθώς οι τζιχαντιστές είχαν προχωρήσει σε σειρά καταστροφών, καθώς μεταξύ άλλων είχαν ισοπεδώσει τον αρχαίο ναό του Βήλου και είχαν ανατινάξει σημαντικά μνημεία και αγάλματα.
Η επιστροφή του ISIS στην Παλμύρα έγινε την ώρα που ο συριακός στρατός σφίγγει τον κλοιό γύρω από τους αντάρτες στο ανατολικό Χαλέπι, το οποίο πλέον ελέγχει σε ποσοστό 85%.
efsyn.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: