Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

Ο Νεοφιλελευθερισμός, δεν έχει αισθήματα!

Ψαλίδι στις κοινωνικές παροχές αλλοδαπών στη Γερμανία         Δραστικές περικοπές στην κοινωνική βοήθεια των Ευρωπαίων αλλοδαπών στη Γερμανία ψήφισε το γερμανικό κοινοβούλιο. Η σχετική τροπολογία προβλέπει ότι θα λαμβάνουν κοινωνική βοήθεια μόνο μετά από πέντε χρόνια απασχόλησης στη Γερμανία.  Με αυτόν τον τρόπο θα αποτραπεί οι αλλοδαποί να πηγαίνουν στην Γερμανία λόγω των υψηλών κοινωνικών βοηθημάτων ή να διεκδικούν τέτοια βοηθήματα ενόσω ακόμα αναζητούν εργασία, σύμφωνα με την Welt.
Το ομοσπονδιακό κοινωνικό δικαστήριο του Kάσελ είχε αποφασίσει το 2015 ότι οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν δικαίωμα για κοινωνική βοήθεια μετά από έξι μήνες παραμονής στη Γερμανία.  Άρα, η τροπολογία εμποδίζει στο μέλλον ανάλογη απαίτηση των μέχρι τώρα δικαιούχων με την αιτιολογία ότι τέτοιου είδους δικαίωμα θεμελιώνεται μόνον για όσους έχουν ήδη εργαστεί και έχουν γίνει οι αντίστοιχες κρατήσεις.  
Αντίθετα, όποιος δεν έχει εργαστεί στη Γερμανία πρέπει να αναζητήσει ανάλογο κοινωνικό επίδομα από τη χώρα προέλευσής του. Πριν την παρέλευση πέντε ετών οι αλλοδαποί θα έχουν στο εξής μόνο δικαίωμα να αιτηθούν βοήθεια ενός μηνός για τα έξοδα πρώτης εγκατάστασης. Το δημοσίευμα της γερμανική εφημερίδας γράφει ότι θα ενισχυθούν οι γερμανικές υπηρεσίες, ώστε να ελέγχουν καλύτερα ποιος έχει πράγματι δικαίωμα σε κοινωνική βοήθεια και επίδομα για τα παιδιά του. 
.efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: