Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Οχετός Πάγκαλου κατά του «ηλίθιου λαού» που δεν μπορεί να κάνει δημοψήφισμα

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Πάγκαλος, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο δημοψηφίσματος για την ονομασία της ΠΓΔΜ, υποστηρίζοντας ότι «ένας λαός ηλιθίων δεν μπορεί να κάνει δημοψήφισμα». Υποστήριξε πως το 1992 που του τέθηκε το θέμα της ονομασίας της γειτονικής χώρας απάντησε ότι μπορούν να ονομαστούν όπως θέλουν.


Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε ότι ο ελληνικός λαός είναι ηλίθιος και δεν είναι σε θέση να κάνει δημοψήφισμα για την ονομασία της ΠΓΔΜ, όπως έχει προτείνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

«Ο καθένας που λέει μαλακίες επικαλείται τον λαό. Εγώ μιλάω ελεύθερα γιατί δεν φοβάμαι μήπως φύγω από την κυβέρνηση. Γιατί να γίνει δημοψήφισμα; Ένας λαός ηλιθίων δεν μπορεί να κάνει δημοψήφισμα», ανέφερε χαρακτηριστικά και επικαλέστηκε «σοβαρή δημοσκόπηση» που δείχνει ότι το 78% των Ελλήνων δεν ξέρει ποιος είναι ο πρωθυπουργός της χώρας.

Ερωτηθείς για τη θέση του σχετικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ, τόνισε ότι το 1992 που του έθεσε το θέμα ο Αντώνης Σαμαράς, δήλωσε ότι δεν τον ενδιαφέρει το θέμα της ονομασίας, καθώς θεωρεί ότι είναι «τιμή της Ελλάδας να αντιγράφουν τον Μέγα Αλέξανδρο».

«Τα Σκόπια ας λέγονται Αθήνα ή Σπάρτη, εμένα όταν μου εμφάνισε το θέμα το 1992 ο Σαμαράς η απάντηση μου ήταν να ονομαστούν όπως θέλουν. Είναι τιμή να μας αντιγράφουν. Είναι τιμή μας να αντιγράφουν τον Μέγα Αλέξανδρο. Οι αντιδράσεις προέρχονται από κόμπλεξ που έχουν όλοι οι ύποπτοι κύκλοι».

Παράλληλα, χαρακτήρισε σωστή τη θέση του υπουργού Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νικολά Ντιμιτρόφ, ο οποίος έχει δηλώσει πως ο όρος «Μακεδονία» δεν ανήκει αποκλειστικά στην Ελλάδα. «Η Μακεδονία δεν ανήκει αποκλειστικά στην Ελλάδα ή στην "Μακεδονία" διότι πρόκειται για μεγάλη γεωγραφική περιοχή και υπό την έννοια αυτή η πραγματική απάντηση στον αλυτρωτισμό είναι η αρχή της μη αποκλειστικότητας. Οι δυο πλευρές έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν τον όρο, το όνομα και τα παράγωγα σε διαφορετικό πλαίσιο. Η αρχή της μη αποκλειστικότητας ή της μη μονοπώλησης είναι η έλλειψη του δικαιώματος να έχουμε αποκλειστική χρήση του όρου Μακεδονία, σαν Μακεδονία», έχει δηλώσει ο Ντιμιτρόφ τον τηλεοπτικό σταθμό TV21.
.thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: