Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2018

Προσευχές εναντίον της κλιματικής αλλαγής στο Ισραήλ

Στο Ισραήλ έχει να βρέξει περισσότερα από τέσσερα χρόνια, και το γεγονός ήταν αρκετό για τον υπουργό Γεωργίας, Ουρί Αριέλ να διοργανώσει από κοινού με τους θρησκευτικούς ηγέτες μία ανοιχτή προσευχή την περασμένη Πέμπτη, ελπίζοντας πως έτσι να καταφέρουν να προκαλέσουν βροχόπτωση στα έντονα ξηραμένα εδάφη.

Όπως μεταδίδει το BBC, ο Αριέλ είναι ορθόδοξος Εβραίος και ηγήθηκε των προσευχών στο δυτικό τείχος της Ιερουσαλήμ, χρησιμοποιώντας τη δύναμη της προσευχής για να τερματιστεί η ξηρασία, που εδώ και τέσσερα χρόνια έχει αφήσει τα ύδατα της χώρας σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα.
«Μειώσαμε σημαντικά το κόστος του νερού, διεξάγουμε πολλές μελέτες για το πως θα εξοικονομήσουμε νερό σε διαφορετικές καλλιέργειες, αλλά η προσευχή μπορεί να βοηθήσει» φέρεται να δήλωσε ο Αριέλ.

Ωστόσο, υπογραμμίζεται πως ο υπουργός δέχτηκε δριμεία κριτική για την πρωτοβουλία του αυτή, με την κριτική να τονίζει πως θα έπρεπε να αντιμετωπίσει την κρίση πιο πρακτικά από μία προσευχή. Μάλιστα, η εφημερίδα «Yedioth Ahronoth» έγραψε πως «η προσευχή δεν είναι κακή, αλλά ο υπουργός έχει την ικανότητα να επηρεάζει τα πράγματα με λίγο πιο γήινο τρόπο», όπως η προώθηση πολιτικών για τη μείωση της κλιματικής αλλαγής, αντέτεινε το δημοσίευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: