Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Τα ξωτικά του Αϊ-Βασίλη έφεραν δώρα

Το πνεύμα των Χριστουγέννων, το πνεύμα της προσφοράς και της αλληλεγγύης γιόρτασαν φέτος με τους άπορους και τους άστεγους, μαθητές από το Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα.

Δεκάδες νέοι, ντυμένοι ξωτικά, ξεκίνησαν στις 12 το μεσημέρι από τον σταθμό του μετρό «Κεραμεικός» και διένυσαν μία διαδρομή στο κέντρο της Αθήνας τραγουδώντας τα κάλαντα και πραγματοποιώντας διάφορα ακόμη καλλιτεχνικά δρώμενα.

Στην πορεία τους οι μαθητές έκαναν στάσεις σε διάφορα σημεία της πόλης, όπου βρίσκονται άστεγοι και άποροι άνθρωποι όπου τους πρόσφεραν ως δώρα φαγητά και γλυκίσματα που είχαν φτιάξει και συσκευάσει μόνοι τους, όπως επίσης ρούχα που οι ίδιοι δεν χρειάζονται.

Οι «γιορτές αγγέλων», όπως ονομάστηκε η συγκεκριμένη δράση, ξεκίνησαν ύστερα από πρωτοβουλία των καθηγητών και μαθητών του Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα (γυμνάσιο με λυκειακές τάξεις) και διαδόθηκαν σε άλλα σχολεία τα οποία δέχτηκαν με ενθουσιασμό την ιδέα/

Τα μέλη της όμορφης συντροφιάς μοίρασαν γλυκά, ρούχα και δώρα και έψαλαν «εν χορδαίς και οργάνοις» τα κάλαντα από διάφορα μέρη της Ελλάδας στη ΜΚΟ Κλίκακα και ειδικότερα στον Γηροψυχιατρικό Ξενώνα της οδού Κωνσταντινουπόλεως, στο Ενοριακό Κέντρο, Γρανικού και Θεμιστοκλέους, και στο Δουρούτειο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας Ασωμάτων και Αγίου Γεωργίου.

Σε όλη τη διαδρομή τα παιδιά έπαιξαν μουσικά όργανα, μοίρασαν δώρα στους διερχόμενους στον δρόμο και σε πάρκα, προσπαθώντας να «φωλιάσουν» σε κάθε γωνιά του υποβαθμισμένου τριγώνου το πραγματικό μήνυμα της γέννησης του Χριστού, το μήνυμα της αγάπης, της ειρήνης, της αδερφοσύνης.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: