Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Τουρκικός Τύπος: Περι μετανάστευσης Ελλήνων στην Τουρκία

Με τη μετανάστευση των Ελλήνων στην Τουρκία αναφέρθηκαν αρκετά χθεσινά δημοσιεύματα της γείτονας χώρας.

Η Βατάν φιλοξένησε πρωτοσέλιδο άρθρο με τίτλο «Οι Ελληνες αναζητούν δουλειά στην Τουρκία» όπου αναφέρεται πως οι Έλληνες, οι οποίοι δίνουν μάχη για την οικονομική κρίση τώρα άρχισαν να μεταναστεύουν στην Κωνσταντινούπολη και γενικά στην Τουρκία για μια καλύτερη ζωή.

Σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό Voice of Amerıca, ένα μεγάλο μέρος αυτών που μεταναστεύουν στην Τουρκία είναι ακαδημαϊκοί που κατάγονται από την Κωνσταντινούπολη. Ο σταθμός επικαλέστηκε και τα λόγια του Κωνσταντινουπολίτη κ Λάκη Βίγκα ο οποίος είπε: «Παλιά οι οικογένειες μετανάστευαν στην Ελλάδα. Τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει». Ο δε Έλληνας καθηγητής Γρηγοριάδης που διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Μπίλκεντ και έχει μεταναστεύσει στην Τουρκία, σχετικά με το θέμα είπε: «Απέχουμε πολύ από την περίοδο του 1990 που είχαμε έρθει στα πρόθυρα του πολέμου. Παιδιά από την Ελλάδα έρχονται στην Τουρκία για να μάθουν την γλώσσα και τα τουρκικά σήριαλ αντιμετωπίζονται με μεγάλο ενδιαφέρον στην Ελλάδα».

Στο ίδιο θέμα αναφέρεται η Τουρκιγιε στις εσωτερικές σελίδες με τον τίτλο «Η ελπίδα του Ελληνα, η Τουρκία». Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι και η Ελένη Βαρμάζη που άρχισε να εργάζεται σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο στην Κων/λη δήλωσε ότι είναι πολύ ευτυχισμένη που ζει εκεί και ότι το Σαββατοκύριακο πηγαίνει στην πατρίδα της. Η κ. Βαρμάζη είπε ότι γνωρίζει πως έχουν έρθει και άλλοι Έλληνες στην Κωννσταντινούπολη.

Το ίδιο θέμα προβάλλει η Γενί Σαφάκ στην πρώτη σελίδα με τον δίστηλο τίτλο « Η Κωνσταντινούπολη πόρτα ελπίδας για τον γείτονα».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: