Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Πάει Παγκόσμιο... και φέτος ο Σταθακόπουλος!

Μια εξαιρετική χρονιά ολοκληρώνεται για τον Άγγελο Σταθακόπουλο με τη συμμετοχή του στο 10ο Easykart International Grand Finals, τον Παγκόσμιο Τελικό του Πρωταθλήματος Easykart. Συμμετέχοντας χωρίς διακοπή από το 2007 στον Παγκόσμιο Τελικό κάθε χρονιάς, παίρνοντας μάλιστα πρόκριση μέσα από το Ιταλικό Πρωτάθλημα, ο Έλληνας Πρωταθλητής δε θα μπορούσε να λείψει από τη φετινή γιορτή. Το 2010 συμμετείχε στο 1ο Kartgrandprix International Trophy, στη νέα κατηγορία που δημιούργησε η διοργανώτρια εταιρεία με ενιαίο, υδρόψυκτο και πολύ δυνατό κινητήρα και σασί ελεύθερης επιλογής. Η εμπειρία ήταν τόσο ευχάριστη που τον οδήγησε στη συμμετοχή του σε 5 αγώνες του Ιταλικού Πρωταθλήματος Kartgrandprix το 2011. 


Κατακτώντας 1 νίκη και 3 τρίτες θέσεις, αποδείχθηκε δυνατός αντίπαλους για τους Ιταλούς συναθλητές του. Επόμενο βήμα, μετά την ολοκλήρωση του Ιταλικού Πρωταθλήματος, η συμμετοχή στο 2ο Kartgrandprix International Trophy από τις 12 έως τις 16 Οκτωβρίου στη φημισμένη πίστα 7 Laghi, στο Castelletto di Branduzzo της Ιταλίας. Εκεί, εκτός από τους Ιταλούς αντιπάλους του, που γνωρίζει πλέον καλά, θα συναντήσει και τους πρωταγωνιστές άλλων εθνικών πρωταθλημάτων, όπως της Μεγάλης Βρετανίας, της Αυστρίας, της Γερμανίας, της Τσεχίας και άλλων χωρών αλλά και προσκεκλημένους οδηγούς που πρωταγωνιστούν σε άλλες μορφές μηχανοκίνητου αθλητισμού. Το 2010 συμμετείχαν επαγγελματίες οδηγοί kart αλλά και πιλότοι από το πρωτάθλημα GP2 και το πρωτάθλημα Indycars των Η.Π.Α και κάτι αντίστοιχο αναμένεται και φέτος. Όπως και στους αγώνες του Ιταλικού Πρωταθλήματος, το Σαββατοκύριακο του αγώνα, η δράση θα μεταφέρεται σε ολόκληρο τον κόσμο αφού θα υπάρχει ζωντανή μετάδοση από το δορυφορικό κανάλι SKY 515 αλλά και μέσω Internet.

«Είμαι πάρα πολύ τυχερός που καταφέρνω για 5η συνεχόμενη χρονιά να βρίσκομαι ανάμεσα στους οδηγούς που θα συμμετέχουν στο 10ο Easykart International Grand Final. Το ότι έχω σταθερά την υποστήριξη της Superfast Ferries αλλά και του Andrea Giaccobi επικεφαλής της ομάδας Kartfriends-Rubicone Corse, μου έχει δώσει τη δυνατότητα να συμμετέχω αποκλειστικά στους Ιταλικούς αγώνες αποκτώντας πολύ σημαντικές εμπειρίες. Τόσο δυνατό ανταγωνισμό σε τόσο απαιτητικές πίστες και συνθήκες, δε θα μπορούσα να συναντήσω πουθενά αλλού. Με σωστή οργάνωση και πολύ δουλειά, κατάφερα να πάρω πολύ καλά αποτελέσματα το 2011, χρονιά που ήταν η καλύτερη μου στους Ιταλικούς αγώνες. Μία νίκη, σταθεροί τερματισμοί στο βάθρο, ταχύτεροι γύροι αγώνα, είναι επιδόσεις που με αφήνουν απόλυτα ικανοποιημένο. Πηγαίνω στο 2ο Kartgrandprix International Trophy ξέροντας από τώρα, πως θα πετύχω το στόχο μου. Αυτός δεν είναι άλλος από την ικανοποίηση του να συμμετέχεις σε έναν τόσο σημαντικό αγώνα με τόσο δυνατούς αντιπάλους, σε μια εξαιρετική πίστα και έχοντας δίπλα σου εταιρείες και ανθρώπους που σε στηρίζουν. Μετά τις επαφές και τα ατυχήματα που είχα στην Pomposa, στον προηγούμενο αγώνα, το kart δέχθηκε την περιποίηση του racingdesign.gr και είναι πλέον έτοιμο, με νέα εμφάνιση για τον μεγάλο αγώνα! Χωρίς κανένα βαθμολογικό άγχος, θα προσπαθήσω να βρω γρήγορα τις κατάλληλες ρυθμίσεις ώστε να μπω με αξιώσεις για μια καλή εμφάνιση στον τελικό, ανάμεσα στους καλύτερους οδηγούς του θεσμού από ολόκληρο τον κόσμο».

Η προσπάθεια του Άγγελου Σταθακόπουλου υποστηρίζεται για 6η χρονιά από τη Superfast Ferries που διαθέτει στόλο 5 υπερσύγχρονων επιβατηγών-οχηματαγωγών πλοίων που δραστηριοποιούνται μεταξύ Ελλάδας-Ιταλίας και Πειραιά-Ηρακλείου και είναι μέλος της Attica Group προσφέροντας σύγχρονες και υψηλού επιπέδου μεταφορικές υπηρεσίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, την ομάδα Spirit Rubicone Corse Kartfriends και το racingdesign.gr που επιμελείται τη δυναμική αγωνιστική εμφάνιση του kart.

Δεν υπάρχουν σχόλια: