Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

4 τροφές που μπορούν να προστατέψουν τους πνεύμονές σας από τη νικοτίνη και την πίσσα

Το κάπνισμα είναι μία φοβερή και συχνά θανατηφόρα συνήθεια. Ωστόσο, οι επιστήμονες ανακάλυψαν πρόσφατα ότι υπάρχουν τρόφιμα και συστατικά, τα οποία μπορούν να καθαρίσουν τους πνεύμονες σας, από τις βλαβερές χημικές ουσίες που προσλαμβάνετε από το τσιγάρο, μέσω του καπνίσματος. Εάν καπνίζετε, λοιπόν, παρακάτω θα βρείτε μια λίστα με τρόφιμα και συστατικά τροφίμων, που θα καθαρίσουν τους πνεύμονές σας, αλλά και θα σας βοηθήσουν να τους διατηρήσετε υγιείς:
1. Σελήνιο

Πρόκειται για ιχνοστοιχείο, το οποίο υπάρχει ως συστατικό μέσα στις τροφές (στα καρύδια, κυρίως τα καρύδια Βραζιλίας, τα ψάρια (σαρδέλα), τα θαλασσινά, τα εντόσθια (νεφρά και συκώτι) και το κρέας) ή μπορείτε να το λάβετε ως συμπλήρωμα διατροφής. Το ένζυμο το οποίο παράγει το σελήνιο διεγείρει τη βιταμίνη Ε και επιτρέπει την ενίσχυση της προστατευτικής μεμβράνης του πνεύμονά σας.

2. Σκόρδο

Το σκόρδο ανήκει στις υπερ-τροφές. Έχει πολλά οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένου και του καθαρισμού των πνευμόνων. Τους αναζωογονεί και τους κρατά καθαρούς και υγιείς!

3. Τζίντζερ

Το τζίντζερ καθαρίζει και απολυμαίνει τους βρόγχους των πνευμόνων. Επίσης, έχει αντισηπτικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες.

4. Φράπα (Πομέλο)

Αυτά τα εσπεριδοειδή περιέχουν αντιοξειδωτικά που μπορούν να καταπολεμήσουν τον καρκίνο.

www.koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: