Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Προϋπολογισμός του 2016.Διχασμός πάλι στην Περιφέρεια Αττικής.

Δύο διαφορετικές τάσεις παρουσιάζονται μεταξύ των μελών της Λαϊκής Ενότητας στην Περιφέρεια Αττικής ενόψει της συζήτησης και της ψήφισης του προϋπολογισμού του 2016. Την καταψήφισή του προανήγγειλαν πέντε περιφερειακοί σύμβουλοι που εξελέγησαν με την παράταξη της Ρένας Δούρου Το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Αττικής συνεδριάζει σήμερα για να εγκρίνει τον προϋπολογισμό του 2016 . Με ανακοίνωσή τους, οι σύμβουλοι Άννα Βασιλάκη, Φλώρα Νικολιδάκη, Μαρίνα Κούκα, Ζωή Ράικου(ΛΑΕ) και Μάκης Μαντάς (ΚΟΕ) ασκούν σκληρή κριτική για τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας και δηλώνουν πως θα καταψηφίσουν τον προϋπολογισμό για το 2016. Από τους 5 περιφερειακούς συμβούλους που υπογράφουν την ανακοίνωση, η κ. Νικολιδάκη και ο κ. Μαντάς έχουν ανεξαρτητοποιηθεί από την παράταξη της Ρένας Δούρου. 
Στην ανακοίνωσή τους, οι πέντε περιφερειακοί σύμβουλοι τονίζουν πως ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Αττικής, παρά τις εξαγγελίες είναι εναρμονισμένος με τις απαιτήσεις της συμφωνίας με τους δανειστές, δηλ. με το 3ο μνημόνιο, είναι πειθήνιος στις απαιτήσεις του Παρατηρητηρίου των ΟΤΑ και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, είναι συνεπής στις δεσμεύσεις προς τα ιδιωτικά συμφέροντα, δεν έχει καμιά πρόβλεψη για την ανάπτυξη της Αττικής, που είναι η μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, αφού η διοικούσα παράταξη απέφυγε συστηματικά την εκπόνηση σχεδίου που να αναφέρεται συνολικά στο Νομό Αττικής και να βασίζεται στα συγκριτικά του πλεονεκτήματα και τέλος δεν είναι καν διαχειριστικός, γιατί και η διαχείριση, περιέχει ένα επίπεδο πολιτικών αποφάσεων.

«Ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Αττικής για το 2016 είναι η επιτομή της διεκπεραίωσης των γραφειοκρατικών διαδικασιών που επιβάλλει ο Καλλικράτης. Και σιωπά, ακόμη και για την ανάγκη κατάργησής του», τονίζουν, συμπληρώνοντας πως «στον προτεινόμενο προϋπολογισμό, που τηρεί όλες τις μνημονιακές δεσμεύσεις για μείωση δαπανών και τη διατήρηση πιστωτικού υπολοίπου, περιλαμβάνονται τα σκανδαλώδη ποσά των 20.000.000 ευρώ για την Δικέφαλος ΑΕ, τα 7.000.000 ευρώ για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, τα σχεδόν 4.000.000 ευρώ (διπλασιασμός από το 2015) για τον ΧΥΤΑ Γραμματικού», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Αντίθετα, οι αντιπεριφερειάρχες που πρόσκεινται στη ΛΑΕ, Γ. Γαβρίλης (Πειραιά), Κ. Θανοπούλου (Κοινωνικής Πολιτικής), Ε. Τασούλη (Διοικητικού), Π. Αθανασιάδης (Ψηφιακής Πολιτικής) έχουν προαναγγείλει την υπερψήφιση του προϋπολογισμού, σε συνεδρίαση της Γραμματείας της Λαϊκής Ενότητας.

www.thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: