Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, σε ρόλο παλιατζή.

Το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας για το 2016 από το ΤΑΙΠΕΔ  
Το πλήρες πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας από το ΤΑΙΠΕΔ για το 2016, παρουσίασε ο πρόεδρος του Ταμείου Στέργιος Πιτσιόρλας σε ενημερωτική συνάντηση με τους δημοσιογράφους.

Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ εξέφρασε την αισιοδοξία του για την υλοποίηση του προγράμματος του Ταμείου, μετά την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και την πρώτη αξιολόγηση της πορείας της ελληνικής οικονομίας, εκτιμώντας ότι η υλοποίηση του προγράμματος του ΤΑΙΠΕΔ θα είναι ο παράγοντας που θα επηρεάσει πάρα πολύ θετικά τη συνολική πορεία της χώρας.

Ο κ. Πιτσιόρλας εκτίμησε ότι μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2016 θα έχει σχεδόν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα των εννέα αποκρατικοποιήσεων, οι οποίες έχουν προσελκύσει το διεθνές και εγχώριο επενδυτικό ενδιαφέρον. Ο επικεφαλής του Ταμείου ανέπτυξε τα χρονοδιαγράμματα και την πρόοδο που έχει συντελεστεί για τα εξής έργα: τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, τον ΟΛΠ, τη ΔΕΣΦΑ, τον ΟΛΘ, τις εταιρείες ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ, ο Αστέρας Βουλιαγμένης, το Ελληνικό, τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» και τα δύο τουριστικά έργα, την Αφάντου Ρόδου και την Κασσιόπη Κέρκυρας.
O πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ επισήμανε ότι «με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, μετά την πρώτη αξιολόγηση της πορείας της ελληνικής οικονομίας, η υλοποίηση του προγράμματος του ΤΑΙΠΕΔ θα είναι ο παράγοντας που θα επηρεάσει πάρα πολύ θετικά κατά τη γνώμη μου, τη συνολική πορεία της χώρας», επισημαίνοντας ότι «έχουμε πολύ ισχυρά μηνύματα επενδυτικού ενδιαφέροντος στην πράξη πια και όχι στα λόγια, τα οποία αποτελούν ψήφο εμπιστοσύνης για την πορεία της ελληνικής οικονομίας».
koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: