Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Σημαντικές εξελίξεις στην συμφωνία Bερόπουλου-MyMarket

Κατατέθηκε σήμερα στην Επιτροπή Ανταγωνισμού o φάκελος για τη μεγάλη συμφωνία της Βερόπουλος με τη Metro AEΒΕ (My Market-Μetro). Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ των δύο εταιρειών έχει υπογραφεί προσύμφωνο για την πώληση της δραστηριότητας της Bερόπουλος στην Ελλάδα στη Metro της οικογένειας Παντελιάδη.
Στο πλαίσιο της συμφωνίας και μετά τη σχετική έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, η Metro θα αποκτήσει τις κεντρικές αποθήκες και το δίκτυο 180 καταστημάτων Βερόπουλος, που βρίσκονται σε 54 πόλεις της χώρας. Η οικογένεια Βερόπουλου θα κρατήσει τη δραστηριότητά της στα Σκόπια και τη Σερβία, όπου έχει σημαντική παρουσία με 16 καταστήματα.
Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να δημιουργήσει νέα δεδομένα στην ελληνική αγορά του οργανωμένου λιανεμπορίου τροφίμων, καθώς θα οδηγήσει σε έναν ισχυρό όμιλο, ιδιοκτησίας Παντελιάδη, με 244 καταστήματα λιανικής (σούπερ μάρκετ), 46 καταστήματα χονδρικής (cash and carry), με ιδιόκτητες αποθήκες, ψυγεία, συσκευαστήρια, ιδιόκτητο στόλο φορτηγών ψυγείων, παρουσία καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα και τζίρο που θα ξεπεράσει το 1,2 δισ. ευρώ ετησίως.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι τράπεζες έχουν ήδη δώσει το «πράσινο φως» για τη μεγάλη συμφωνία, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η σχετική χρηματοδότηση.
www.businessnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: