Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

«Ώρα Μηδέν» για πλειστηριασμούς: Τέλος η αποχή των συμβολαιογράφων

Τέλος στην υποκρισία!
Την απόφασή τους να σταματήσουν την αποχή τους από τους πλειστηριασμούς ανακοίνωσε η επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδα, ανοίγοντας μετά από διάστημα οκτώ μηνών τον δρόμο για πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, για οφειλές προς δημόσιο και τράπεζες. Παράλληλα, καλούν τους αρμόδιους φορείς «να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους».
Ειδικότερα, η συντονιστική επιτροπή, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι έπειτα από οκτώ μήνες αποχής από μια κατηγορία πλειστηριασμών, «προκύπτει ότι ουδείς από τους πολιτειακούς παράγοντες, κανένας πολιτικός χώρος και κανένας κοινωνικός θεσμός δεν έκρινε σκόπιμο να προσεγγίσει το συγκεκριμένο πρόβλημα και να προτείνει έστω μια κάποια λύση».
  

Ακόμη, όπως σημειώνει η συντονιστική επιτροπή, «η κατάσταση, που έχει δημιουργηθεί απαιτούσε και απαιτεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισής της». Και αυτό γιατί, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «αφενός μεν υφίστανται κατηγορίες οφειλών, οι οποίες δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν ολικά για αντικειμενικούς λόγους και λόγω απρόβλεπτης μεταβολής των συνθηκών, αφετέρου δε υφίσταται κατηγορία οφειλών οι οποίες προέκυψαν κατόπιν στρατηγικής επιλογής των οφειλετών, ενώ η μη εξόφλησή τους είναι κοινωνικά απαράδεκτη και κολάσιμη».
  
Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσής της η συντονιστική επιτροπή αναφέρει ότι η αποχή των συμβολαιογράφων «από τη διενέργεια συγκεκριμένων πλειστηριασμών, ενώ έδωσε προσωρινή λύση σε πολλούς συμπολίτες μας, έδωσε και την ευκαιρία σε όλους αυτούς που υποχρεούνται να προτείνουν λύσεις και να λάβουν τις απαραίτητες αποφάσεις να καλυφθούν πίσω από την αποχή μας, αφήνοντάς μας μόνους κάθε Τετάρτη να αντιμετωπίζουμε ακραίες συμπεριφορές ελάχιστης μερίδας συμπολιτών μας, οι οποίοι πιστεύουν ότι οι συμβολαιογράφοι ευθύνονται γι' αυτό που βιώνουν και η μη διενέργεια πλειστηριασμών είναι η λύση στο πρόβλημα».

thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: