Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

Ψώνια για 3 μέρες: Ποια σούπερ μάρκετ (και που) ΔΕΝ ανοίγουν την Δευτέρα του Αγ. Πνεύματος

Η αργία  του Αγίου Πνεύματος είναι η πλέον "μπερδεμένη" καθώς ενώ ξεκίνησε ως αργία του Δημοσίου Τομέα και των επαγγελματιών του "πνεύματος"  πλέον έχει επεκταθεί και σε αρκετές περιπτώσεις και σε άλλες επαγγέλματα. Εμπορικοί σύλλογοι σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας τα περασμένα χρόνια πήραν την πρωτοβουλία να "δώσουν άδεια" στους εαυτούς τους και στους υπαλλήλους τους στο πρώτο τριήμερο του καλοκαιριού. Πέρα όμως από τους εμπορικούς συλλόγους, η Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος είναι εθιμοτυπικά αργία σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας.

Η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο πολύπλοκη με την επέκταση πανελλαδικών αλυσίδων η οποίες "κλείνουν τα αυτιά" σε τοπικές "παραδόσεις" και επιθυμίες των εμπόρων της κάθε περιοχής.
Εάν υπάρχει ένας κοινός τόπος για όλες τις μεγάλες αλυσίδες, αυτός είναι ο νομός Θεσσαλονίκης όπου όλα τα σούπερ μάρκετ θα είναι κλειστά. Σκλαβενίτης, Βασιλόπουλος, Lidl, Μασούτης και My Market καθώς και οι μικρότερες αλυσίδες έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν θα ανοίξουν τα καταστήματα τους στην συμπρωτεύουσα.
Από εκεί και πέρα το τοπίο είναι λίγο "θολό" καθώς αρκετές αλυσίδες κρατάνε κλειστά τα χαρτιά τους ή τηρούν την στάση "θα δούμε τι θα κάνουν οι άλλοι και θα αποφασίσουμε αναλόγως". Κοινώς περιμένουν να δουν πως θα ενημερώσουν σήμερα τους πελάτες τους οι ανταγωνιστές κατά τόπους ώστε να ενημερώσουν αντίστοιχα τους υπαλλήλους τους εάν θα προσέλθουν για δουλειά την Δευτέρα.
Η Μασούτης είναι σίγουρο ότι εκτός από την Θεσσαλονίκη δεν θα ανοίξει τα καταστήματα της στους Νομούς Άρτας και Ημαθίας καθώς και στην πόλη της Χαλκίδας. Για την Χαλκίδα αναμένεται να πάρει σήμερα απόφαση και η διοίκηση της MyMarket.
Σε ότι αφορά την AB Βασιλόπουλος πέρα από την συμπρωτεύουσα δεν θα ανοίξουν και τα δύο καταστήματα στην Άρτα ενώ για την Σκλαβενίτης προς το παρόν το μόνο σίγουρο είναι ότι θα παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα στον Ν. Θεσσαλονίκης και την Κύπρο. Τέλος η Lidl δεν θα λειτουργήσει τα καταστήματα της μόνο στην συμπρωτεύουσα και στα υπόλοιπα σημεία του νομού.
Όπως και να έχει, καλό είναι, κυρίως στην Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα όπου είναι και οι περιοχές όπου αρκετοί εμπορικοί σύλλογοι έχουν ανακοινώσει ότι τα καταστήματα θα είναι κλειστά, οι καταναλωτές, για να αποφύγουν την ταλαιπωρία να επικοινωνούν από πριν με τα καταστήματα που ενδιαφέρονται να επισκεφθούν.



Δεν υπάρχουν σχόλια: