Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Αυτόφωρο για τα επεισόδια στα γήπεδα

Διέξοδο στο θέμα της οπαδικής βίας επιχειρεί να βρει ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης. Μεταξύ των επιμέρους ζητημάτων που απασχολούν τον υφυπουργό είναι η αντιμετώπιση που τυγχάνουν από τη Δικαιοσύνη, όσοι οπαδοί προβαίνουν σε επεισόδια στους αγωνιστικούς χώρους και τις κερκίδες. 

Ελλείψει αυτοφώρου, παρατηρείται συχνά το φαινόμενο οι χούλιγκαν να απελευθερώνονται άμεσα μετά τις βιαιοπραγίες τους και να ορίζεται δικάσιμος η οποία να πραγματοποιείται έπειτα από πολλούς μήνες. Όπως είναι φυσικό, στο μεσοδιάστημα μέχρι τη δικάσιμο, οι εν λόγω οπαδοί δεν τιμωρούνται ούτε με ποινή απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα, με συνέπεια να συνεχίζουν ανεξέλεγκτα τη δράση τους. 
Με βάση το παραπάνω, ο κ. Βασιλειάδης είχε σήμερα συνάντηση με την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου. Στο επίκεντρο της μεταξύ τους συζήτησης βρέθηκαν διάφορα θέματα που αφορούν τη δικαιοσύνη στον χώρο του αθλητισμού, με τον υφυπουργό να θέτει ευθέως το ζήτημα της αυτόφωρης διαδικασία για όλους τους οπαδούς που συλλαμβάνονται για αξιόποινες πράξεις στους αγωνιστικούς χώρους.

 .efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: