Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Προσωρινή ονομασία για ένταξη στο ΝΑΤΟ εξετάζει η ΠΓΔΜ

«Η ΠΓΔΜ θα εξετάσει νέες προτάσεις για την προσωρινή της ονομασία σε μια προσπάθεια να άρει την αντίθεση της Ελλάδας στην ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ», γράφει η εφημερίδα Financial Times, επικαλούμενη τον Σκοπιανό υπουργό Εξωτερικών.  Όπως σημειώνει η εφημερίδα, ο κ. Ντιμιτρόφ σε συνάντηση που θα έχει σήμερα Δευτέρα με υψηλόβαθμα στελέχη του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, θα επισημάνει ότι η ένταξη στο ΝΑΤΟ θα βοηθήσει στην ύπαρξη κλίματος ηρεμίας στην περιοχή των Βαλκανίων.

Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ δήλωσε, σύμφωνα με τους FT, ότι είναι πολύ νωρίς για να συζητήσει συγκεκριμένες προτάσεις για το όνομα, όμως σημείωσε πως την Τετάρτη θα έχει επαφές με Έλληνες υπουργούς, με στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών.
«Θα ζητήσω από την Ελλάδα να επανεξετάσει τι είδους γείτονα θέλει- θέλει μία σταθερή και φιλική χώρα που προσφέρει ελπίδα για δημοκρατία και δικαιοσύνη; Εάν είμαστε ένας καλός γείτονας, τότε ελπίζω ότι οι πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα θα κατανοήσουν ότι αυτή είναι μία ιστορική ευκαιρία» λέει ο κ. Ντιμιτρόφ.
Οι FT γράφουν ακόμη πως ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ ανέφερε επίσης ότι οποιαδήποτε νέα ονομασία θα τεθεί προς έγκριση με δημοψήφισμα και ότι η κυβέρνηση θα αναζητήσει διακομματική συναίνεση πριν θέσει σε ψηφοφορία το θέμα.
naftemporiki.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: