Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

«Παγώνει» η υποβολή «πόθεν έσχες» των δικαστών και εισαγγελέων

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), Νίκος Σακελλαρίου, «πάγωσε» με προσωρινή διαταγή την εφαρμογή» την εφαρμογή της νέας απόφασης που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ και προέβλεπε πως δικαστές και εισαγγελείς είναι υποχρεωμένοι να καταθέσουν ηλεκτρονικά το πόθεν έσχες, όπως και οι υπόλοιποι υπόχρεοι. 


Όπως επισημαίνεται στο σκεπτικό της προσωρινής διαταγής από τη δημοσίευση τηςνέας υπουργικής απόφασης δεν προκύπτει το όργανο που θα υποβάλλουν τις δηλώσεις οι δικαστικοί λειτουργοί, που σύμφωνα με την απόφαση της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου πρέπει να αποτελείται κατά πλειοψηφία από δικαστές των τριών ανώτατων δικαστηρίων της χώρας. Σύμφωνα με την προσωρινή διαταγή, το «πάγωμα» ισχύει για τις δηλώσεις των ετών 2015 και 2016 και μέχρι να εκδοθεί οριστική απόφαση επί της σημερινής αιτήσεως-προσφυγής που κατέθεσαν οι δικαστικές Ενώσεις.

Οι Ενώσεις προσέφυγαν την Παρασκευή στο ΣτΕ και ζήτησαν από τον Ν. Σακελλαρίου την έκδοση προσωρινής διαταγής και την έκδοση αναστολής κατά της χθεσινής απόφασης των υπουργών Δικαιοσύνης και Οικονομικών με αριθ. 1069/19.10.2017, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως για τις δηλώσεις «πόθεν έσχες».
.thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: