Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

Παραίτηση Τσακνή από την ΕΡΤ με αιχμές κατά της κυβέρνησης - Τι απάντησε ο Ν. Παππάς

Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου της ΕΡΤ υπέβαλλε ο Δ. Τσακνής, ο οποίος εξαπέλυσε βολές κατά της κυβέρνησης, κατηγορώντας την πως δεν του προσέφερε στήριξη όταν ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης «άφησε αιχμές για το ήθος» του. Σχολιάζοντας τα όσα είπε ο κ. Τσακνής, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Ν. Παππάς χαρακτήρισε ως «θεμιτές» τις «διαφωνίες για την πορεία της Δημόσιας Τηλεόρασης». 
Παράλληλα, ο κ. Παππάς ευχαρίστησε τον κ. Τσακνή για την προσφορά του στην ΕΡΤ «από την πρώτη μέρα που βάλαμε τέλος στο ‘μαύρο’» και πρόσθεσε: «Η ΕΡΤ θα ακολουθήσει την προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία για την πλήρωση της θέσης του προέδρου της και ενός μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου».
Σημειώνεται ότι ο κ. Τσακνής στη δήλωση παραίτησής του ανέφερε για τον κ. Καλφαγιάννη ότι «ο εκπρόσωπος του πιο άρρωστου τμήματος του κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού, άφησε αιχμές για το ήθος» του.
Αναλυτικά η δήλωση παραίτησης:
«Τόσο η κυβέρνηση διά των υπουργών της με επικεφαλής τον κ. Παππά, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ διά του γραμματέα του κυρίου Ρήγα, εγκατέστησαν και επισημοποίησαν στην χθεσινή φιέστα στην ΕΡΤ τη νέα διοίκηση, με επικεφαλής τον Π. Καλφαγιάννη. Δικαίωμά τους, αλλά, σε ό,τι με αφορά, κατά πως θα έλεγε και ο Μέγας Αλεξανδρινός, 'τη εξαιρέσει εμού'. Μάταια θα περίμενε κανείς μια στήριξη στο πρόσωπό μου, εκ μέρους των παριστάμενων αξιωματούχων, όταν ο εκπρόσωπος του πιο άρρωστου τμήματος του κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού άφησε αιχμές για το ήθος και την τιμιότητά μου. Σφίγγω το χέρι στους εκατοντάδες εργαζόμενους της ΕΡΤ που πορευτήκαμε μαζί και τους εύχομαι να πάρουν την τύχη της εταιρείας στα χέρια τους».


ΠΟΣΠΕΡΤ: Διχαστικός ο Δ. Τσακνής
Την παραίτηση του κ. Τσακνή σχολίασε με ανακοίνωσή της και η ΠΟΣΠΕΡΤ, η οποία χαρακτήρισε «διχαστικό» τον πρώην πρόεδρο της ΕΡΤ. «Η ΠΟΣΠΕΡΤ δεν απολογείται γιατί παραμένει σταθερή στις απόψεις της, πόσο μάλλον όταν αυτό επιβεβαιώνεται καθημερινά από την έως τώρα λειτουργία της ΕΡΤ» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το συνδικαλιστικό όργανο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
Η ΠΟΣΠΕΡΤ στην ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει «διχαστικό» τον πρώην πρόεδρο της ΕΡΤ και επισημαίνει ότι διαχρονικά είχε τη θέση ότι η ΕΡΤ δεν μπορεί να διοικείται με το οργανωτικό σχήμα της διαρχίας, γιατί αυτό είχε αποδειχθεί προβληματικό και βλαπτικό για τη λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Επίσης, υπογραμμίζει ότι έχει καταγγείλει με πολλές ανακοινώσεις και την τελευταία διετία, άνομες λειτουργίες της ΕΡΤ, ρουσφετολογία, αδιαφάνεια κλπ, χωρίς να λάβει καμία απάντηση από τη διοίκηση.
«Αυτή την περίοδο της νέας εκκίνησης και ανασυγκρότησης της ΕΡΤ, όλοι πρέπει να συμβάλλουμε και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, ο καθένας από το δικό του θεσμικό ρόλο, ώστε να μη χαθεί κι άλλος πολύτιμος χρόνος. Σε κάθε περίπτωση δεν είμαστε διατεθειμένοι να απεμπολήσουμε για χάρη οποιουδήποτε και για οτιδήποτε όλη αυτή την προσπάθεια και τον αγώνα των εργαζομένων ώστε σήμερα να προσδοκούμε σε μια νέα αρχή, με βάσεις και όραμα, για μια καλύτερη ΕΡΤ και όχι για να 'αλλάξει ο Μανωλιός', όπως επεδίωκε ο κ. Τσακνής. Η ΠΟΣΠΕΡΤ δεν θα παίξει στο παιχνίδι που επιδιώκουν να την βάλουν άλλοι. Αν όμως προκληθεί θα απαντήσει με στοιχεία, όπως κάνει πάντα» καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: