Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

Άδωνις για αρχαιολόγους: Δεν τους ενδιαφέρουν τα αρχαία, είναι ακροαριστεροί

Οι αρχαιολόγοι (…) δεν ενδιαφέρονται για τα αρχαία. Αυτοί είναι μια ομάδα της άκρας Αριστεράς - ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων ελέγχεται από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ- έχουν διακηρυγμένες θέσεις κατά των επενδύσεων, θεωρούν ότι δεν πρέπει να γίνουν επενδύσεις στην Ελλάδα, θεωρούν ότι το Ελληνικό είναι ξεπούλημα και χρησιμοποιούν τα αρχαία για να σταματήσουν την επένδυση».
Με αυτόν τον τρόπο σχολίασε μιλώντας στον Σκάι ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης την απόφαση που έλαβε το ΚΑΣ κηρύσσοντας αρχαιολογική ζώνη μόνον 280 στρέμματα από τη συνολική έκταση του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό.

«Εάν η ιδέα είναι πως επειδή έχουμε αρχαία, δεν μπορούμε να χτίσουμε τίποτα, αυτή η χώρα πρέπει να μείνει έρημη. Πώς μπορούμε να συνδυάσουμε τα αρχαία ως περηφάνια και πολιτιστική κληρονομιά; Όπως κάναμε στο Μουσείο της Ακρόπολης, στο μετρό και σε πολλά άλλα μέρη. Πού είναι το πρόβλημα τώρα; Οι αρχαιολόγοι (…) δεν ενδιαφέρονται για τα αρχαία. Αυτοί είναι μια ομάδα της άκρας Αριστεράς - ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων ελέγχεται από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ- έχουν διακηρυγμένες θέσεις κατά των επενδύσεων, θεωρούν ότι δεν πρέπει να γίνουν επενδύσεις στην Ελλάδα, θεωρούν ότι το Ελληνικό είναι ξεπούλημα και χρησιμοποιούν τα αρχαία για να σταματήσουν την επένδυση» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: