Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

Άσκηση με πραγματικά πυρά ανοικτά της Αγίας Νάπας κάνει η Άγκυρα

Για πρωτοφανή έξαρση των τουρκικών προκλήσεων που καταγράφεται αυτές τις μέρες, με κορύφωση παράτυπη τουρκική navtex για ναυτική άσκηση με χρήση πυρών, νότια της Κύπρου και σε απόσταση μόλις 14 ναυτικών μιλίων από τις ακτές της Αγίας Νάπας παράλληλα με τον άξονα των ακτών Αγία Νάπα – Ξυλοφάγου – Κάβο Γκρέκο κάνει λόγο η κυπριακή εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η άσκηση θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 25 Οκτωβρίου από τις 7.00 μέχρι τις 9.00 το βράδυ. Το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας έχει εκδώσει ανακοίνωση προς ναυτιλωμένους, με την οποία ενημερώνει για το παράνομο των τουρκικών ενεργειών στην περιοχή ευθύνης έρευνας και διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας. 
Δεύτερη άσκηση – έρευνας και διάσωσης σε αυτή την περίπτωση – έχει ανακοινωθεί και για άσκηση ανατολικά του Αποστόλου Αντρέα. Την ίδια ώρα, αναφέρει «Ο Φιλελεύθερος» με τρίτη παράτυπη navtex, η Τουρκία τροποποίησε προσωρινά τη ρότα των δύο σεισμογραφικών που επιχειρούν παράνομα εντός της Κυπριακής ΑΟΖ, των Barbaros και Apollo Moon. Συγκεκριμένα, από σήμερα μέχρι και το τέλος της βδομάδας «δεσμεύτηκε ζώνη από τα δυτικά της Πάφου μέχρι και τις ακτές της Μερσίνας.

Να σημειωθεί ότι σήμερα, σύμφωνα με το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, ‘έχουν δεσμεύσει επτά διαφορετικές περιοχές βόρεια της Κύπρου για αεροπορικές ασκήσεις. Πρόκειται για περιοχές στις οποίες μέρους τους ή εξ ολοκλήρου ανήκουν στο Fir Λευκωσίας.
koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: