Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Περιοριστικοί όροι για την υπεξαίρεση των 51,4 εκατ. στον Βασ. Παπαγεωργόπουλο

Ελεύθερος με τους όρους της καταβολής εγγύησης ύψους 120.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης κάθε 15νθήμερο στο αστυνομικό τμήμα, αφέθηκε ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, για την υπόθεση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες με επίκεντρο την υπεξαίρεση των 51,4 εκατ. ευρώ από τα Ταμεία του δήμου! Η απόφαση αυτή ελήφθη σήμερα, με σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέως Πλημμελειοδικών και της ανακρίτριας, ενώ η διαδικασία των απολογιών που αφορά συνολικά 18 άτομα, θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 13 Ιουνίου.
Ο συνήγορος του κ. Παπαγεωργόπουλου, υποστήριξε ότι ο εντολέας του «διακήρυξε την αθωότητά του» και εκτίμησε ότι «το δικαστήριο στην τελική του φάση θα κρίνει ότι πράγματι είναι αθώος». Εξέφρασε δε την επιθυμία, η υπόθεση της υπεξαίρεσης μαζί με αυτή της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες θα συνεκδικαστούν.

Στην απολογία του ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο οποίος κατηγορείται ότι δεν δικαιολόγησε περιουσιακά στοιχεία και καταθέσεις ύψους 1.087.589,95 ευρώ, αρνήθηκε την κατηγορία που του αποδίδεται, δήλωσε αθώος και αρνήθηκε ότι έχει καμία σχέση με την υπεξαίρεση «μαμούθ» στα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης. Αιτιολόγησε την κατάθεση αυτή σε λογιστικό λάθος, υποστηρίζοντας ότι το παραπάνω ποσό υπολογίστηκε σωρευτικά από ποσά πολύ μικρότερα που μεταφέρθηκαν από λογαριασμό σε λογαριασμό και αφορούν στη μισθοδοσία του ως δημάρχου, τη βουλευτική του σύνταξη και οικογενειακά περιουσιακά στοιχεία.

Για το ίδιο αδίκημα απολογήθηκε σήμερα και η σύζυγός του πρώην δημάρχου, καθώς είναι συνδικαιούχος στους παραπάνω τραπεζικούς λογαριασμούς. Η κα Παπαγεωργοπούλου, αφέθηκε ελεύθερη επίσης υπό όρους για την καταβολή χρηματικής εγγύησης 30.000 ευρώ, την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και την εμφάνιση μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα.

Θα ακολουθήσουν οι απολογίες του πρώην γενικού γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης και επί σειρά ετών στενού συνεργάτη του κ. Παπαγεωργόπουλου, Μιχάλη ο οποίος είναι προσωρινά κρατούμενος για τη βασική υπόθεση της υπεξαίρεσης, καθώς φέρεται ότι νομιμοποιήθηκε παράνομα ποσό ύψους 794.890,21 ευρώ. Επίσης, ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών και νυν πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Ζορπίδης, ο κατηγορείται για νομιμοποίηση ποσού 6.805.916,78 ευρώ και ο πρώην προϊστάμενος των Οικονομικών Υπηρεσιών του δήμου, που κατηγορείται για νομιμοποιήση 160.000 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι για το ίδιο αδίκημα έχει παραπεμφθεί σε δίκη ο προφυλακισμένος πρώην ταμίας του δήμου Παναγιώτης Σαξώνης, που κατηγορείται για νομιμοποίηση ποσού 3,1 εκατ. ευρώ.
www.eklogika.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: