Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Δημοκρατική Αριστερά: Πέντε προτεραιότητες για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα

Πέντε προτεραιότητες για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα έθεσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης κατά τη συνάντηση που είχε χθες, Τρίτη, με τον υπηρεσιακό υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ν. Μαραβέγια.
Ο κ. Κουβέλης ζήτησε ουσιαστικά τη μεταρρύθμιση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής μετά από τριάντα χρόνια εφαρμογής, προκειμένου η Ελλάδα να χαράξει μια δυναμική πορεία ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού στον αγροτικό τομέα. Κεντρικό ζήτημα στην κατεύθυνση αυτή, είναι κατά τον κ. Κουβέλη η στήριξη της Αγροτικής Τράπεζας και η συμμετοχή της στη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης με στόχο να στηρίξει την αναγκαία παροχή ρευστότητας και πίστωσης στο σύστημα παραγωγής και εμπορίας.
Οι πέντε προτεραιότητες που έθεσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής αριστεράς για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα είναι:

• Αύξηση του Κοινοτικού Προϋπολογισμού για τη Γεωργία με τη διασφάλιση ότι τα νέα κονδύλια θα διοχετευθούν στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και επιχειρήσεων στον πρωτογενή τομέα.

• Διαφάνεια και λογοδοσία στη διαχείριση των κοινοτικών πόρων.

• Οι επιδοτήσεις να κατευθυνθούν σε ενεργούς αγρότες.

• Ανακατανομή των επιδοτήσεων.

• Άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος έλλειψης ρευστότητας και χρηματοδότησης του κύκλου παραγωγής και εμπορίας.


Σημειώνεται ότι σήμερα, Τετάρτη, ο κ. Κουβέλης θα μιλήσει στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Δημοκρατικής Αριστεράς στην Αθήνα, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Θησείο (πεζόδρομος Ερμού, δίπλα από τον ηλεκτρικό σταθμό), στις 8:00 μ.μ. Αύριο, Πέμπτη, ο κ. Κουβέλης θα βρεθεί στην Πάτρα, ενώ την Παρασκευή θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη.
www.eklogika.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: