Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Βγήκε η εγκύκλιος για τις προσλήψεις έκτακτου προσωπικού

Και με τη βούλα πλέον οι ΟΤΑ μπορούν να προχωρήσουν στην διαδικασία της πρόσληψης του εποχικού προσωπικού για να καλύψουν τις ανάγκες στις ειδικές υπηρεσίες των δήμων προκειμένου να μπορέσουν να λειτουργήσουν κατά την θερινή περίοδο.
Μετά την απόφασή της αρμόδιας επιτροπής που ξεμπλόκαρε την αναστολή των εν λόγω προσλήψεων, οι οποίες ελέω παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου είχαν παγώσει, το Υπουργείο Εσωτερικών έστειλε προ ημερών στους δήμους και τη σχετική εγκύκλιο, με την οποία τους επιτρέπεται να πραγματοποιήσουν 10.903 έκτακτες προσλήψεις. Με την εγκύκλιο ορίζεται και η τελική διανομή των νέων προσλήψεων ανά ειδικότητα και τομέα απασχόλησης. Έτσι λοιπόν, από το ΥΠΕΣ ορίζεται άρση αναστολής για την πρόσληψη:
- 4.703 ατόμων για ανταποδοτικές υπηρεσίες των ΟΤΑ (καθαριότητας κτλ),
- 5.000 ατόμων με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου μέγιστης διάρκειας δύο μηνών, για προσωπικό πυρασφάλειας, δημοτικών βρεφονηπιακών, καθώς επίσης και ναυαγοσώστες,
- 500 υδρονομέων άρδευσης, και
- 700 ατόμων για τη στελέχωση των δημοτικών παιδικών κατασκηνώσεων. Ο μέγιστος αριθμός διμήνων συμβάσεων που μπορούν να υλοποιηθούν ανά Αποκεντρωμένη Διοίκηση έχει ως εξής:
Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής 1.500,
στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας 600 και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας 300. στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου 450, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου 300, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης 300 και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας- Θράκης 1.550.
Σε περίπτωση που στους φορείς αρμοδιότητας κάποιας από τις ανωτέρω Αποκεντρωμένες Διοικήσεις δεν εξαντληθεί το σύνολο των χορηγούμενων ατόμων, οι Γενικοί Γραμματείς οφείλουν να το γνωστοποιήσουν, προκειμένου το υπόλοιπο να διατεθεί σε φορείς αρμοδιότητας άλλων αποκεντρωμένων διοικήσεων.

www.xtypos.eu/xt

Δεν υπάρχουν σχόλια: