Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

«Ο άπραγος στο ζύμωμα, στραβά κουλούρια πλάθει.»


                                                                                          Παλλήνη 18/6/12
Κάθε λίγο και λιγάκι οι ηγετική ομάδα του Δήμου μας, βρίσκει τρόπους να μας εκπλήσσει δυσάρεστα, για να μην πλήττουμε από την καθημερινότητα.
Για δεύτερη πρόσφατα φορά, η Αντιδήμαρχος κα Κουνενάκη, υπεύθυνη για την λειτουργία αυτή την φορά της διακομματικής επιτροπής στις εκλογές τόσο της 6/5, όσο και 17/6/12 μπήκε στο μάτι του κυκλώνα με την προσπάθειά της να λειτουργήσει βασιλικότερα του βασιλέως.
Βέβαια στον ρόλο του βασιλέα, αυτή τη φορά ο Διοικητής του τμήματος Παλλήνης που μετά την προσέλευση του στον εκλογικό χώρο του 1ου Λυκείου Παλλήνης, ευτυχώς αντιλήφθη τα αυτονόητα και δεν συνεχίστηκε η παρεξήγηση που ξεκίνησε μεταξύ εκπροσώπων κομμάτων και αστυνομικών οργάνων την Κυριακή των εκλογών της 17/6.
Είναι γεγονός ότι η πάγια απόφαση της διακομματικής επιτροπής, ήταν να υπάρξει σεβασμός των εκλογικών κανόνων χωρίς αφισοκολλήσεις και φασαρίες, σε καμμία όμως περίπτωση την δια ροπάλου απαγόρευση ακόμα και ενός απλού λυόμενου μικρού τραπεζιού για ν ακουμπούν οι εκπρόσωποι τον καφέ τους ή την τσάντα τους χωρίς ίχνος προεκλογικού υλικού.
Αυτό όπως και πολλά άλλα δεν λειτούργησαν πριν ένα περίπου μήνα στην εκλογική και προεκλογική περίοδο, για τα οποία η κα Αντιδήμαρχος δεν άρθρωσε λέξη ή καταγγελία.
Λέγεται μάλιστα ότι την μέρα των εκλογών της 6/5, υπάρχει και φωτογραφία της που περιχαρής συνομιλεί στο στέκι του ΠΑΣΟΚ κοντά στην πόρτα του ίδιου εκλογικού κέντρου.
Ίσως το βάρος αυτής της καταπίεσης, αλλά και υστερόβουλες σκέψεις ότι μέσα στην αναμπουμπούλα οι λύκοι της όποιας κομματικής της προτίμησης χαίρονται, την οδήγησαν να συναινέσει σε άτακτη κοπή κεφαλών…….. Βρε τι παθαίνει ο άνθρωπος!!
Εγώ προσπάθησα έντονα από νωρίς το πρωί να την ειδοποιήσω (μέσω του Γραμματέα του Δήμου κ. Τέντη) αλλά αποτέλεσμα μηδέν. Δεν την ειδοποίησε; ή μας αγνόησαν;
Επειδή τελευταία μαζεύονται πολλά μηδενικά από τους εκπροσώπους του Δήμου, εμείς πρέπει να τους προειδοποιήσουμε ότι δεν πρόκειται να συναινέσουμε σε καμμία αυταρχική και απερίσκεπτη ενέργεια που συρρικνώνει τα ανθρώπινα δικαιώματα και την Δημοκρατική λειτουργία της τοπικής μας αρχικά κοινωνίας. Ακόμα και όταν απειλούμαστε με αυτόφωρο.
Για ν αλλάξουμε τον κόσμο, πρέπει ν αλλάξουμε πρώτα τον εαυτό μας. Λέμε εμείς τώρα!
Οδυσσέας Ρομπάκης
Πρώην υποψήφιος βουλευτής των Οικολόγων Πράσινων περιφέρειας Αττικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: