Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ;

Ο βρετανός πρώην πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν είχε χάσει την όρασή του από το αριστερό μάτι κατά τη διάρκεια της θητείας του, λόγω αποκόλλησης του αμφισβηστροειδούς που είχε υποστεί έπειτα από τραυματισμό σε αγώνα ράγκμπι, όταν ήταν έφηβος. Το ατυχές περιστατικό έγινε τον Οκτώβριο του 2009 σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για την βρετανική οικονομία. Στο πλαίσιο της ετήσιας εξέτασης που είχε κάνει τότε ο Γκόρντον Μπράουν είχαν βρεθεί δύο ρωγμές στον αμφιβληστροειδή του δεξιού ματιού του.
Το περιβάλλον του βρετανού Πρωθυπουργού και οι γιατροί δήλωναν τότε ότι δεν υπήρχε πρόβλημα με την όρασή του, καθώς οι ρωγμές ήταν μικρές και δεν θα χρειάζονταν περαιτέρω επεμβάσεις. Ο Γκόρντον Μπράουν φαίνεται ότι είχε δύο μικρές ρωγμές, οι οποίες ίσως να δημιουργήθηκαν από την ένταση της πολιτικής ζωής σε ευαίσθητα σημεία του αμφιβληστροειδούς, όπως σχολίαζαν τότε κορυφαίοι επιστήμονες. Χρειάστηκαν ωστόσο πολλές επεβάσεις για να κρατήσει την όρασή του τουλάχιστον στο ένα μάτι.

Φίλοι του Γκόρντον Μπράουν αποκάλυψαν πως η όρασή του είχε μειωθεί σημαντικά και από το άλλο μάτι και πως χρειάζεται βοήθεια για να διαβάσει. «Στην περίπτωση που σκοντάψει μάλιστα ή τρανταχτεί για κάποιο λόγο, θα τραυματιστεί άσχημα ο αμφιβληστροειδής και μπορεί ακόμη και να τυφλωθεί εντελώς».

Σύμφωνα με τους συνεργάτες του τα σημειώματα που του έδιναν γράφονταν με μεγάλα γράμματα έτσι ώστε να μπορεί να τα διαβάσει, ενώ τα δικά του γράμματα όσο περνάει ο καιρός μεγαλώνουν σε μέγεθος.

«Όταν βρίσκεται σε δημόσιους χώρους κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες να μην φανεί το πρόβλημα του, αλλά το κόστος είναι μεγάλο», ανέφερε βοηθός του στην βρετανική εφημερίδα Τέλεγκραφ.

Ο βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν διέψευδε τους πολιτικούς ψιθύρους ότι παίρνει συνταγογραφούμενα παυσίπονα ή χάπια. Παράλληλα, σε συνέντευξη του στο BBC που παραχωρήθηκε με την ευκαιρία της έναρξης του ετήσιου συνεδρίου του Εργατικού Κόμματος, τόνισε τότε ότι βρίσκεται σε αρκετά καλή κατάσταση για να κυβερνά τη χώρα, ενώ καθημερινά κάνει τζόκινγκ.
Σε ερώτηση αν «βρίσκεται υπό φαρμακευτική αγωγή με παυσίπονα και χάπια που τον βοηθούν να τα βγάλει πέρα», ο Μπράουν απάντησε ότι «όταν οι άνθρωποι ρωτούν τέτοιου είδους ερωτήσεις, ειδικότερα για την όραση μου, εκτιμώ ότι έχω κάνει τα πάντα για αποδείξω ότι μπορώ να ανταπεξέλθω στα καθήκοντα μου ακόμα και μετά το ελάττωμα που μου έχει μείνει μετά από τον τραυματισμό μου στο ράγκμπι»

Δεν υπάρχουν σχόλια: