Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Τώρα, Ησυχάσαμε !

«Ναι» και από τον ESM για την εκταμίευση των 2,8 δισ. Ευρώ Το οριστικό «ναι» για την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δις ευρώ προς την Ελλάδα είπε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM), όπως αναμενόταν. Μετά το «πράσινο φως» του EuroWorking Group το βράδυ της Δευτέρας, το Συμβούλιο Διευθυντών του ESM συνεδρίασε σήμερα και ενέκρινε με τη σειρά του την εκταμίευση της δόσης.

Στην ανακοίνωσή του ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, αναφέρει: «Η σημερινή απόφαση για την εκταμίευση των 2,8 δισ. ευρώ σημαίνει ότι ο ελληνικός λαός κάνει σταθερές προόδους στη μεταρρύθμιση της χώρας του. Η κυβέρνηση ολοκλήρωσε δράσεις-κλειδιά στους τομείς της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού, της τραπεζικής διακυβέρνησης, της ενέργειας και της είσπραξης εσόδων. 
Έχουν γίνει επίσης περαιτέρω βήματα για τη λειτουργία του Ταμείου ιδιωτικοποιήσεων. Αν η κυβέρνηση συνεχίσει να εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν με το πρόγραμμα του ESM, η μεγέθυνση της ελληνικής οικονομίας θα επιταχυνθεί την επόμενη χρονιά και η κυβέρνηση θα μπορεί να ξεκινήσει την έκδοση ομολόγων του χρόνου».

Υπενθυμίζεται ότι στο Eurogroup της 10ης Οκτωβρίου είχε εγκριθεί η εκταμίευση 1,1 δισ. ευρώ, με τους θεσμούς τότε να αναμένουν το σύνολο των στοιχείων του Σεπτεμβρίου, για να επιβεβαιώσουν ότι προχώρησε έως τώρα η εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών του ελληνικού Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα, προκειμένου να εκταμιεύσουν και το υπόλοιπο 1,7 δισ. Τα στοιχεία αυτά προσκομίστηκαν, με το EWG να ανάβει «πράσινο» φως για την εκταμίευση του συνόλου της υποδόσης.
koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: