Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Α. Τσοχατζόπουλος: Η ανίερη συμμαχία Σαμαρά – Βενιζέλου με οδήγησε στη φυλακή

Αθώος δήλωσε ο κατηγορούμενος για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος Άκης Τσοχατζόπουλος, υποστηρίζοντας πως όλα τα στοιχεία εναντίον του είναι κατασκευασμένα και ψεύτικα.
Κατά τη σημερινή του απολογία ενώπιον των δικαστών του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ο κ. Τσοχατζόπουλος ανέφερε πως «δόθηκε η εντύπωση ότι οι ένοπλες δυνάμεις είναι μία σφηκοφωλιά όπου έμπαιναν οι πράκτορες (όπλων) και έδιναν μίζες δεξιά και αριστερά. Απίθανα πράγματα έχουν ειπωθεί από εισαγγελείς μόνο για να κάνουν τη δουλειά τους. Όταν εκφυλίζεται η Δικαιοσύνη από τέτοιους λειτουργούς, δεν γίνεται δουλειά». 

«Πέρασα μέσα από φωτιά και εμπόδια για να φτάσω εδώ που έφτασα και σας βεβαιώ ότι δεν έκανα τίποτα. Μπορώ να κοιτάξω τον άλλο κατάματα και να του πω την άποψή μου» ανέφερε χαρακτηριστικά κι έκανε λόγο για «κατευθυνόμενους δικαστές», τονίζοντας ότι θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
Όπως και πρωτόδικα, ο κ. Τσοχατζόπουλος επεσήμανε πως από τη θέση του δεν είχε κανένα δικαίωμα να διαπραγματευθεί και να υπογράψει, καθώς είναι υπεύθυνος για την πολιτική διοίκηση και δεν είναι αρμόδιος. Όπως είπε, «οποιαδήποτε αγορά ρυθμίζεται με ειδικό νόμο αναλυτικά. Προβλέπονται όλα σε αυτόν, όπως και ένα ανώτατο όργανο, το ΚΥΣΕΑ, που κρίνει στο τέλος. Δεν αποφασίζει ο υπουργός» προσθέτοντας πως «εδώ δικάζεται η πολιτική ιστορία της Ελλάδας από το 1974 έως τώρα».
Σύμφωνα με τον Α. Τσοχατζόπουλο, «με απόφαση του ΚΥΣΕΑ και σύμφωνη γνώμη του Κ. Σημίτη αποφασίστηκε η αναδιοργάνωση των ενόπλων δυνάμεων και καταλήξανε σε νέα οπλικά συστήματα και 100.000 ένοπλους άνδρες. Φέραμε την τεχνολογία στην Ελλάδα». Παράλληλα, χαρακτήρισε ως «ανίερη συμμαχία» τη συνεργασία Ευάγγελου Βενιζέλου - Αντώνη Σαμαρά, η οποία -όπως είπε- τον οδήγησε στη φυλακή, ενώ στράφηκε και κατά πρώην συντρόφων του, κυρίως κατά του Κώστα Σημίτη χαρακτηρίζοντάς τον ως «ξεπερασμένο και συντηρητικό, και του Χάρη Καστανίδη, ο οποίος, όπως υποστήριξε, μεθόδευσε μαζί με πρώην σύμβουλό του και νυν εισαγγελικό λειτουργό τη δίωξη σε βάρος του για ανακριβή δήλωση «πόθεν έσχες», για την οποία καταδικάστηκε.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος αναφέρθηκε και στη Βίκυ Σταμάτη και την κόρη του, Αρετή, λέγοντας: «Γιατί απέρριπταν συνεχώς τις αιτήσεις της γυναίκας μου για αποφυλάκιση; Και η κόρη μου έμεινε στη φυλακή για τρία χρόνια. Υπάρχουν αποφάσεις εγκλεισμού και εξόντωσης, από άποψης υγείας. Ο εγκλεισμός είναι η χειρίστη μορφή, είτε είναι φυλακή είτε είναι ψυχιατρείο. Το ζήσαμε όταν η γυναίκα μου θέλησε να φύγει από το Δρομοκαϊτειο για 12 ώρες για να βγει έξω, να πάρει αέρα. Της απαγόρευσαν να προαυλίζεται, να πάρει καφέ. Πού ήταν τότε η δικαιοσύνη; Οι συνέπειες ήταν τραγικές. Ζημιά ψυχική και σωματική για γυναίκα μου. Βαρύτατη ζημία για την κόρη μου που δεν της επέτρεπαν να πάει με το παιδί της στη Γαλλία για εγχείρηση εγκεφάλου. Πού είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα; Ήταν όλα άνωθεν εντολές. Πολιτικές και δικαστικές εξουσίες αποφάσισαν και αδιαφορούσαν για την τύχη μου ή την τύχη της κόρης μου».
eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: