Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Συγκέντρωση ακροδεξιών ρίχνει το Ωραιόκαστρο ξανά στη δίνη του ρατσισμού

Με σύνθημα η “Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες” και “όχι στην ισλαμοποίηση της πατρίδας” ακροδεξιοί συγκεντρώθηκαν σήμερα έξω από το δημαρχείο Ωραιοκάστρου για να εναντιωθούν στην ένταξη των προσφυγόπουλων στα σχολεία και γενικότερα στην περιοχή. Πρόκειται για την δεύτερη ρατσιστική συγκέντρωση που πραγματοποιείται στο Ωραιόκαστρο, η πρώτη είχε γίνει τον Μάιο μετά από κάλεσμα του δημάρχου της περιοχής χωρίς “μεγάλη επιτυχία”. Η σημερινή συγκέντρωση στο δημαρχείο του Ωραιοκάστρου, δεν ξεπέρασε σε συμμετοχή τα 100 άτομα, αλλά είχε περισσότερα εφέ και “επαγγελματική” οργάνωση μιας και από τα μεγάφωνα ακούγονταν σε μεγάλη εμβέλεια ύμνοι όπως  “Τη Υπερμάχω” αλλά και ποντιακά τραγούδια
τα οποία διέκοπτε η φωνή του κύριου ομιλητή της εκδήλωσης Δ. Μιχάκη ο οποίος δεν σταμάτησε να “υπενθυμίζει” ότι η “Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες” και να προειδοποιεί για “τους κινδύνους που προκύπτουν από τους “λαθρομετανάστες” και την “ενίσχυση του μουσουλμανικού στοιχείου”.
Κρατώντας ελληνικές σημαίες και με τον δικέφαλο οι υπόλοιποι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα ενάντια στους πρόσφυγες ενώ δεν έλειψαν και συνθήματα ενάντια στους “κουκουλοφόρους” και “τα κομμούνια” έτσι όπως αποκαλούσαν τους αντιφασίστες που λίγα μέτρα μακριά πραγματοποιούσαν αντισυγκέντρωση φωνάζοντας συνθήματα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.
  Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν περικυκλώσει όλη την περιοχή κρατώντας σε απόσταση τις δύο συγκεντρώσεις.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ακροδεξιοί που συγκεντρώθηκαν σήμερα στο Ωραιόκαστρο προέρχονται από διάφορες περιοχές της Β` Θεσσαλονίκης, κάποιοι  ήταν και μέλη της Χρυσής Αυγής αλλά και πυρήνες ακροδεξιών της περιοχής.  Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν πως κάποιοι εξ αυτών το προηγούμενο διάστημα κολλούσαν αυτοκόλλητα σε σχολεία με συνθήματα ενάντια στους πρόσφυγες δημιουργώντας αρνητικό κλίμα σχετικά με την ένταξη προσφύγων στο εκπαιδευτικό σύστημα. 


Κεντρικό ρόλο στην διοργανώση, όπως φαίνεται και στο βίντεο,  έπαιξε ο κ. Μιχάκης που δηλώνει νομικός.
 Ο κ. Μιχάκης φέρεται να είναι, σύμφωνα με σχετική σελίδα στο facebook,  και  πρόεδρος του “κινήματος” “ΈΛΛΗΝ.ΕΣ” (Ελλήνων Ελευθέρων Συνένωσις) που δημιουργήθηκε το 2012 και που στόχο έχει “την συνένωση όλων των υγιών δυνάμεων του Ελληνισμού με όραμα και στόχο την άμεση απελευθέρωση της πατρίδας μας και την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων με Συνταγματικές και Δημοκρατικές διαδικασίες”. 
 
 Η οργάνωση αυτή καλούσε στη σημερινή συγκέντρωση με σχετικό βίντεο κάλεσμα που διαθόθηκε στα social media ενώ σε παλαιότερη ανακοίνωσή της δίνει στήριξη στις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν από δύο συλλόγους γονέων δημοτικών σχολείων της περιοχής ενάντια στην ένταξη των προσφύγων στα σχολεία.

Οι δύο συγκεντρώσεις δεν ήρθαν σε επαφή παρά μόνο στο τέλος  όπου επικράτησε μικρής έκτασης ένταση και η οποία και έληξε με παρέμβαση της αστυνομίας και χρήση κροτίδων κρότου- λάμψης. 
 Κάτοικος της περιοχής τόνισε ότι ρόλο στην δημιουργία αρνητικού κλίματος στην περιοχή  απέναντι στους πρόσφυγες έπαιξε αφενός ο δήμαρχος από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας της δομής φιλοξενίας στο Ωραιόκαστρο αφετέρου τοπικά μέσα που διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις σχετικά με τους πρόσφυγες. 
stokokkino.gr 


Δεν υπάρχουν σχόλια: