Τρίτη 14 Αυγούστου 2018

”Ουδέτερο” το ΚΚΕ στην επιδείνωση των ελληνορωσικών σχέσεων. Μέρος ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων!

Λαλίστατο κατά τα άλλα το ΚΚΕ, τηρεί σιγή ιχθύος μπροστά στην αμερικανοΝΑΤΟκαθοδηγούμενη επιχείρηση της κυβέρνησης να οδηγήσει στα τάρταρα τις ελληνορωσικές σχέσεις, εξυπηρετώντας, έτσι, τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ για την “Ουκρανοποίηση” της Ελλάδας, με αρχιτέκτονα τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα J. Pyatt.

Την θέση του ΚΚΕ περιορίζεται να εκφράσει ένα δημοσίευμα του Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου (11-12/8), στο οποίο η όξυνση στις ελληνορωσικές σχέσεις εμφανίζεται ως κομμάτι των ιμπεριαλιστικών αντιπαραθέσεων που φουντώνουν στην περιοχή ανάμεσα σε ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-Ρωσία, καθώς και ΗΠΑ-Τουρκία, την ώρα που η κυβέρνηση διεκδικεί ρόλο σημαιοφόρου στους αμερικανονατοϊκούς σχεδιασμούς“.
Όταν το ΚΚΕ έχει φτάσει, δυστυχώς, στο σημείο να χαρακτηρίζει και την ιταλική εισβολή το ’40 στην χώρα μας ως ”ενδοϊμπεριαλιστικό πόλεμο”, η ως άνω τοποθέτηση του για τις ελληνορωσικές εξελίξεις, δεν μπορεί να ξενίσει κανέναν.
Ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις βεβαίως και υπάρχουν αλλά δεν είναι δυνατόν το ΚΚΕ να παρακάμπτει το γεγονός ότι ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός είναι εκείνος που διακρίνεται για την ακραία επιθετικότητά του και ο οποίος ηγεμονεύει ακόμα στον πλανήτη, ενώ είναι αυτός που, μαζί με την ΕΕ, έχουν αποικιοποιήσει την χώρα μας και ταυτόχρονα υπονομεύουν την ασφάλεια και την εδαφική ακεραιότητα μας.
Η Ελλάδα δεν τελεί υπό εξάρτηση ούτε απειλείται από την Ρωσία, την οποία, ανεξάρτητα από τον καπιταλιστικό της χαρακτήρα, μπορεί να την αξιοποιήσει και ιδιαίτερα την αντίθεση της στον αμερικάνικο ηγεμονισμό, προκειμένου να αναπτύξει μια ανεξάρτητη πολιτική ως κυρίαρχο κράτος.
Το να αγνοεί το ΚΚΕ αυτές τις απλές αλήθειες, σημαίνει ότι κλείνει τα μάτια του στην πραγματικότητα για το ποιος είναι ο αληθινός αντίπαλος, σε αυτήν την συγκυρία, για την χώρα μας και τον ελληνικό λαό.
iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: