Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Εκπαιδευτικοί και γονείς, αποδοκιμασαν απο κοινού στην 3ωρη στάση που πραγματποποιήθηκε απο τους εκπαιδευτικούς της Αν. Αττικής, μπροστά απο το 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΌ ΠΑΛΛΗΝΗΣ.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ:
Το τελευταίο χρονικό διάστημα το σχολικό περιβάλλον ενός ακόμα σχολείου της περιοχής μας, συγκεκριμένα του 3ο Δ.Σ. Παλλήνης , βρίσκεται κάτω από ένα συνεχή βομβαρδισμό ενεργειών που συντείνουν στο βίαιο εκφοβισμό του . Μια συναδέλφισσά μας, η δασκάλα της τάξης , αλλά και το σύνολο του εκπαιδευτικού προσωπικού του σχολείου, μη εξαιρουμένου και του αρμόδιου σχολικού συμβούλου, βρίσκονται κάτω από καθεστώς συνεχών απειλών και όχι μόνο. Οι φραστικές απειλές για μηνύσεις , εξώδικα , αργίες και διαθεσιμότητες εναλλάσσονται με εισαγγελικές αναφορές και εισόδους της αστυνομίας στο σχολείο για να βεβαιώσει καταγγελίες ανύπαρκτων γεγονότων. Όλα αυτά παράλληλα με τις νομότυπες, εμφατικές παρεμβάσεις υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας αποτελούν το «συνηθισμένο» εβδομαδιαίο ρεπερτόριο μέσα στο οποίο πρέπει οι εκπαιδευτικοί να επιτελέσουν το παιδαγωγικό τους έργο ..
Φαίνεται ότι στις σύγχρονες κοινωνικές συνθήκες που διαβιώνουμε έχει διαμορφωθεί ένα παράλογο και αντισυνταγματικό πλαίσιο που δίνει την ευκαιρία στον πρώτο, «ιδιαίτερης ψυχοσύνθεσης», γονιό – κηδεμόνα, που λειτουργεί ενάντια στη συντριπτική πλειοψηφία τόσο των γονιών όσο και του Δ.Σ. του συλλόγου τους , να διαταράσσει τρομοκρατώντας όσους δεν επιλέγουν τις εύκολες λύσεις , αλλά προσπαθούν να είναι συνεπείς στις παιδαγωγικές και εκπαιδευτικές αρχές τους .
Καμιά δασκάλα – δάσκαλος δεν μπορεί όχι μόνο να εργαστεί αλλά και να διαβιώσει σ’ ένα ανάλογο σχολικό περιβάλλον :

-με επελάσεις γονέων που εξαπολύουν ύβρεις ή απειλές τρομοκρατώντας το σχολικό περιβάλλον,

-με εισόδους της αστυνομίας ,

-με εισαγγελικές αναφορές ,


–με παρεμβάσεις υπηρεσιών του υπουργείου,

–με τη δαμόκλεια σπάθη της αργίας απόλυσης πάνω από το κεφάλι καθενός μας .


Συλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβαθμιας Εκπαιδευσης Α.Α
-----------------------------------------------------------------------------

Βεβαίως κατανοούμε το ενδιαφέρον κάθε γονέα για το παιδί του, τη μαθησιακή του πορεία και την ποιότητα της σχολικής του ζωής. Ωστόσο, τα ζητήματα ενδοσχολικής βίας, όπου και όταν εμφανίζονται, αντιμετωπίζονται με τη συνεργασία γονέων και εκπαιδευτικών και όχι με αντιπαλότητα, με τη συνδρομή και τη συμβολή αρμόδιων φορέων, και σε καμία περίπτωση με εισαγγελικές παρεμβάσεις, αστυνομικές επιχειρήσεις και με την ποινικοποίηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Είναι προφανές ότι συμπεριφορές αντίστοιχες με τις ανωτέρω επιφέρουν εντάσεις στη σχολική κοινότητα και δυσχεραίνουν το εκπαιδευτικό έργο. Είναι φυσικό ο κάθε εκπαιδευτικός, υπό αυτές τις συνθήκες, να αδυνατεί να κάνει μάθημα και τα παιδιά με τη σειρά τους να αδυνατούν να παρακολουθήσουν.

 Ως  Σύλλογος γονέων δηλώνουμε την αντίθεσή μας σε τέτοιου είδους ενέργειες, που είναι φανερό ότι τελικώς μεγεθύνουν καθημερινά προβλήματα, που ούτως ή άλλως ανακύπτουν στη σχολική πραγματικότητα. Τα προβλήματα αυτά μπορούν να λυθούν από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς, ενώ εμείς οι γονείς με τη σειρά μας συμβάλλουμε προς αυτήν την κατεύθυνση, όποτε αυτό μάς ζητηθεί. Άλλωστε και στο παρελθόν, αλλά και τώρα, έχουμε αποδείξει εμπράκτως ότι βρισκόμαστε δίπλα στους εκπαιδευτικούς των παιδιών μας και όχι απέναντί τους.
Στις δύσκολες ώρες που ζούμε όλοι μας,  ως γονείς και πολίτες, δεν πρέπει να επιτρέψουμε την κατασκευή διαχωρισμών μεταξύ γονέων και εκπαιδευτικών, διαχωρισμοί που το μόνο που θα επιφέρουν είναι η υποβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης των παιδιών μας.

  το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 3ου Δημοτικου Σχολείου Παλλήνης



Δεν υπάρχουν σχόλια: