Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Νεκροί δύο ενήλικες και ένα παιδί στην τραγωδία της Βοστώνης - Δεκάδες οι τραυματίες

Στους τρεις ανθρώπους, μεταξύ των οποίων ένα παιδί 8 ετών ο απολογισμός των νεκρών από τη βομβιστική επίθεση στον Μαραθώνιο της Βοστώνης.
Ο μικρός Μάρτιν Ρίτσαρντ - σύμφωνα με την Boston Globe - ήταν στην γραμμή του τερματισμού με την μητέρα του και τα αδέρφια του και περίμενε τον πατέρα του Γουίλιαμ να τερματίσει.
Δυστυχώς βρισκόταν πολύ κοντά στο σημείο της έκρηξης. Σοβαρά τραυματίσθηκαν η μητέρα του Ντενίζ και η αδερφή του.
"Αυτή η άνανδρη πράξη δεν θα περάσει ατιμώρητη", δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της Βοστώνης, Ed Davis. "Θα σηκώσουμε κάθε πέτρα για να βρούμε τους ανθρώπους που ευθύνονται για αυτό."

Τουλάχιστον 133 άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά φέρουν σοβαρά τραύματα, μετά τις εκρήξεις δύο βομβών, σχεδόν ταυτόχρονα, κοντά στη γραμμή τερματισμού του μαραθωνίου.
Οι γιατροί σε δύο νοσοκομεία της Μασαχουσέτης δήλωσαν ότι κάποια από τα θύματα έχουν υποστεί ακρωτηριασμούς, άλλοι υποφέρουν από βαριά εγκαύματα ενώ άλλοι έχουν υποστεί αναπηρίες στα κάτω άκρα.
Το FBI, που έχει αναλάβει τις έρευνες της υπόθεσης δήλωσε ότι δεν υπάρχουν ύποπτοι υπό κράτηση.
Επειδή στον Μαραθώνιο της Βοστώνης τρέχουν κάθε χρόνο 27.000 άνθρωποι και τον παρακολουθούν περίπου 500.000, οι αξιωματούχοι αναμένουν ότι θα έχουν άφθονα οπτικά στοιχεία για το τι συνέβη πριν και μετά την έκρηξη των δύο μηχανισμών την ώρα που εκατοντάδες δρομείς έτρεχαν προς τη γραμμή του τερματισμού στην Κόπλεϊ Πλάζα της συνοικίας Μπακ Μπέι της πόλης.

Τα δύο σενάρια

Τουλάχιστον δύο αντιφατικές, θεωρίες για το ποιοι μπορεί να βρίσκονται πίσω από τις εκρήξεις εξετάζονται από τους ερευνητές, δήλωσαν αξιωματούχοι στο πρακτορείο Reuters.
Σύμφωνα με τη μία θεωρία, η οποία βασίζεται εν μέρει στη χρονική συγκυρία των βομβιστικών επιθέσεων -την ημέρα που κατατίθενται οι φορολογικές δηλώσεις και επίσης την ημέρα του Μαραθωνίου της Βοστώνης, που διεξάγεται παραδοσιακά την Ημέρα των Πατριωτών-, πίσω από τις επιθέσεις μπορεί να βρίσκονται εγχώριοι δεξιοί εξτρεμιστές όπως ακτιβιστές κατά της κυβέρνησης και της φορολογίας.
Μία από τις κύριες εναλλακτικές θεωρίες είναι ότι μπορεί να υπάρχει κάποιου είδους σχέση, είτε άμεση είτε πολύ χαλαρή, με μαχητικούς ισλαμιστές. Το βασικό στοιχείο υπέρ αυτής της θεωρίας, λένε αξιωματούχοι, είναι οι ομοιότητες ανάμεσα σε όσα είναι αυτήν τη στιγμή γνωστά για τις επιθέσεις -για παράδειγμα, το γεγονός ότι πρόκειται για δύο ταυτόχρονες εκρήξεις κοντά η μία στην άλλη σε ένα περίβλεπτο γεγονός- με τα μοντέλα των επιθέσεων που προτείνονται από το περιοδικό Inspire.

www.mama365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: