Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Έκλεψαν αυτοκίνητο από την Αθήνα για να διακινούν μετανάστες στον Έβρο

Συνελήφθησαν στην ευρύτερη περιοχή της
Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομεταναστών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης , δύο (2) αλλοδαποί διακινητές, ένας 40χρονος υπήκοος Αλβανίας και ένας 26χρονος υπήκοος Αφγανιστάν, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της Χώρας δεκαπέντε (15) μη νόμιμους μετανάστες. Δέκα (10) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας, τρεις (3) υπήκοοι Ιράκ και δύο (2) υπήκοοι Αφγανιστάν.
Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και ενδελεχείς έρευνες, οι αστυνομικοί εντόπισαν αρχικά, στην ευρύτερη περιοχή του Σουφλίου, δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, στα οποία επιβιβάστηκαν δεκαπέντε (15) μη νόμιμοι μετανάστες.

Ακολούθησε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, με αποτέλεσμα την άμεση ακινητοποίηση του ενός οχήματος με οδηγό τον 26χρονο, ο οποίος, όπως διαπιστώθηκε, προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης οι αστυνομικοί έκαναν σήμα στάσης στο 40χρονο οδηγό του δεύτερου Ι.Χ.Ε αυτοκινήτου, ο οποίος δε συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από αυτούς.
Στη συνέχεια, αφού ακινητοποίησε το όχημά του, τράπηκε σε φυγή, πλην όμως συνελήφθη, προβάλλοντας σθεναρή αντίσταση. Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι ο 40χρονος προωθούσε στην ενδοχώρα οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι για το ένα όχημα, έχει δηλωθεί κλοπή σε περιοχή της Αττικής, πριν από ενάμιση μήνα περίπου.
www.blog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: