Τρίτη 16 Απριλίου 2013

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ: Χαμός με τις "περίεργες" εγγραφές ΠΑΣΠιτών

Η περιφερειακή οργάνωση Αττικής των Οικολόγων Πράσινων καταδικάζει με σκληρές ανακοινώσεις (ψηφίσματα) την προσπάθεια από πλευράς στελεχών (Χρυσόγελος Τρεμόπουλος) μαζικών εγγραφών μελών της ΠΑΣΠ!! στο κόμμα.
Συγκεκριμένα δύο ψηφίσματα της Παναττικής συνδιάσκεψης που έγινε την Κυριακή σε κεντρικό ξενοδοχείο, αναφέρουν μεταξύ άλλων :
Οι Οικολόγοι Πράσινοι Αττικής αποδοκιμάζουν τη διαδικασία μαζικής εγγραφής, στην ΠΚ Πατησίων/ Κυψέλης, οργανωμένης ομάδας 184 ατόμων,που αποτελείται από μέλη κυρίως της ΠΑΣΠ.
Θεωρούμε θετικό το ενδιαφέρον που έδειξαν για το χώρο μας αλλά ανησυχούμε ιδιαίτερα από το γεγονός ότι αν και οργανωμένη ομάδα δεν έχει καταθέσει όπως θα ήταν πρέπον και αναμενόμενο, ως σήμερα το πολιτικό σκεπτικό της αποχώρησής τους από το ΠΑΣΟΚ και της ένταξής της χώρο μας .
Υπενθυμίζουμε ότι η ΠΑΣΠ  στην διακήρυξη της στηρίζει τις αρχές του ΠΑΣΟΚ.

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι προχώρησαν όλοι μαζικά, εντός ολίγων ημερών, σε μια και ΜΟΝΟΝ συγκεκριμένη Πολιτική Κίνηση, η οποία μέχρι σήμερα, έχει έξη μονάχα μέλη .Τα υποψήφια νέα  184 μέλη δεν είναι απαραίτητα κάτοικοι, εργαζόμενοι ή δημότες της περιοχής της ΠΚ,που έκαναν αίτηση εγγραφής.
Ακόμη πιο προβληματικό θεωρούμε το ρόλο συγκεκριμένων μελών των ΟΠ με κύριο τον Ευρωβουλευτή Ν. Χρυσόγελο, τον συντονιστή της ΕΓ Μ.Τρεμόπουλο κ την συντονίστρια της ΠΚ Πατησίων Μελίνας Λαζαρίδου για τον τρόπο,που προχώρησαν την διαδικασία ένταξης των νέων μελών, παρακάμπτοντας τα όργανα , έχοντας έτσι , ουσιαστικές, πολιτικές και διαδικαστικές ευθύνες.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι Αττικής τονίζουμε ότι:
 1. Κανένας στους ΟΠ δεν εξουσιοδότησε κανέναν να έχει τέτοιου είδους
επαφές με ομάδα δυσαρεστημένων ΠΑΣΠιτών σε επίπεδο "ηγεσίας".
 2. Κανένα ενιαίο κόμμα δε θα δεχόταν ομαδική εισροή από άλλον πολιτικό
φορέα ή συγκροτημένη ομάδα - σε ποσοστό μάλιστα 40%.

Θέλουμε έναν φορέα της πολιτικής οικολογίας ανοικτό στην κοινωνία και στους ενεργούς πολίτες, όχι στους οργανωμένους μηχανισμούς και στις αδιαφανείς συνεργασίες.
Καλούμε τα μέλη της αττικής σε ένα μαζικό συνέδριο επανεκκίνησης στην Αθήνα- για να μπορεί να είναι μαζικό- και όχι σε απομακρυσμένες περιοχές για να επιβιώσουν οι μηχανισμοί των επαγγελματιών της Πολιτικής Οικολογίας.
Σε άλλο ψήφισμα που "συνέταξε" ο Δημοσιογράφος Κώστας Καλογράνηςυπερψηφίστηκαν ακόμα πιο σκληρά πράγματα. Συγκεκριμένα αναφέρεται:
[....]Ταυτόχρονα, καταδικάζουμε τις πρακτικές των κομμάτων της εξουσίας οι οποίες είναι σε πλήρη αντίθεση με τη φιλοσοφία του Οικολογικού κινήματος και γενικότερα της «Πράσινης» προοπτικής. Και οι πρακτικές αυτές έλαβαν χώρα, με κομιστές συγκεκριμένους ανθρώπους. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

Τον Χρήστο Πάχτα, που από την εποχή της κυβέρνησης Σημίτη έπαιξε κομβικό ρόλο στο έγκλημα που συντελείτε στη Χαλκιδική
Τον Ευάγγελο Βενιζέλο, που εμπνεύστηκε τον προκλητικό νόμο-σκάνδαλο περί «μη ευθύνης Υπουργών», αθωώνοντας όλα τα πολιτικά εγκλήματα
Το Γιώργο Παπανδρέου, που μακέλεψε τα «πράσινα συνθήματα» και οδήγησε τη χώρα στη φτωχοποίηση.
Το Γιώργο Παπακωνσταντίνου, στενό συνεργάτη του Γιώργου Παπανδρέου, που ως Υπουργός Οικονομίας, έπαιξε διάφορα παιχνίδια με τα CDS, αλλά κυρίως ως Υπουργός Περιβάλλοντος, πέρασε νύχτα τροπολογίες-σκάνδαλο, που έπληξαν ευθέως το περιβάλλον
Το Χρήστο Παπουτσή,  του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας με τις 52 προκλητικές φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών. Κυρίως όμως της προκλητικής και κόντρα με το κόμμα μας στάσης, κατά των μεταναστών απεργών πείνας στην Υπατία, όταν ήταν Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.(σ.σ πολλά από τα μέλη της ΠΑΣΠ πρόσκεινται στον Χρήστο Παπουτσή)
Το Νίκο Δένδια, με την αυταρχική στάση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, κατά των απλών πολιτών, με χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτά που συμβαίνουν στη Χαλκιδική.
Το Γιώργο Βουλγαράκη, και τη ρήση του «Ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό»
Το Μάκη Βορίδη, που νύχτα πέρασε τροπολογίες στη Βουλή αλλάζοντας τον τρόπο αδειοδότησης και το καθεστώς ακτινοβολίας υπέρ των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, πλήττοντας έτσι τις συλλογικότητες που αγωνίζονται για το κοινωνικό καλό.
Είναι σαφές ότι για να δεχτούν ισχυρό πλήγμα αυτές οι πρακτικές και οι πολιτικές είναι αναγκαίο να μεγαλώσει και να ισχυροποιηθεί το Οικολογικό κίνημα. Για να δυναμώσουμε το ποτάμι της αλλαγής, χρειαζόμαστε ιδιαίτερα τους νέους. Τους νέους, όμως, που διακριτά (και όχι διακριτικά) θα δώσουν αγώνες για το Οικολογικό Κίνημα.
Ειδικότερα για τους νέους που πρόσφατα δήλωσαν την πρόθεσή τους να εγγραφούν στο κόμμα μας, τους καλούμε να παραιτηθούν άμεσα από την ΠΑΣΠ, που είναι η νεολαία ενός άλλου κομματικού φορέα, του διαπλεκόμενου ΠΑΣΟΚ. Τους καλούμε άμεσα να δείξουν έμπρακτα τις καλές τους προθέσεις στηρίζοντας στις φοιτητικές εκλογές της 17ης Απριλίου τους αυτόνομους ή συνεργαζόμενους συνδυασμούς των Οικολόγων Νέων. Και εκεί που δεν έχουμε υποψηφιότητες, να δημιουργήσουν Οικολογικά ψηφοδέλτια. Τους καλούμε να καταδικάσουν ευθέως και χωρίς μισόλογα, τις πρακτικές και τα πρόσωπα των κομμάτων εξουσίας που έφεραν τη χώρα σε σήψη και παρακμή. Είναι επίσης σαφές, ότι όποιος ανήκει σε νεολαία άλλου κόμματος, είναι αυτόματα απορριπτέος από μέλος των Οικολόγων Πρασίνων.
Τι μέλει γενέσθαι
Οι προσωπικές στρατηγικές φαίνεται πως προσωρινά σκοντάφτουν στην βούληση της πλειοψηφίας. Καθοριστική όμως για το θέμα του εισοδισμού στους Οικολόγους Πράσινους θα είναι η συνεδρίαση του Πανελλαδικού Συμβουλίου στις 20 Απριλίου που θα εγκρίνει ή όχι τις "περίεργες" εγγραφές μελών

Δεν υπάρχουν σχόλια: