Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

"Πλήρωσε" το κόμμα , τώρα , για να μπορεί να σε "ξαναπληρώσει".

Το  πολιτικό σύστημα δεν καταρρέει από μόνο του , μπορεί να παραμένει σαπίζοντας  και μάλιστα  αντεπιτίθεται για να σώσει τους  πολιτικούς πρωταγωνιστές και τις  ιδεολογίες που συντηρούν αυτή την κάκιστη παράσταση που βιώνει η χώρα από το  πολιτικό προσωπικό της.
Ο τόπος μας έχει υποστεί την «ευεργεσία» αυτών των ιδεολογιών  με κορυφαία σήμερα αυτή της νεοφιλελεύθερης που υλοποιεί η τρικομματική κυβέρνησης σωτηρίας.
 Ας γνωρίζουν λοιπόν όσοι  φαίνεται να επιχειρούν να προλάβουν την  διασφάλιση της  πολιτικής   και οικονομικής τους μακροημέρευσης, ότι το αύριο το δικό τους, του μηχανισμού τους ,ή της εξουσίας τους ( μικρής , μεγάλης, μικρομέγαλης.. )που σπεύδουν να δημιουργήσουν ειναι ανασφαλή κομματικά "μαντριά". Πολιτικά σχήματα δηλαδή που  κύριο σκοπό έχουν ως  συγκοινωνούντα δοχεία να  επιτρέπουν τις «μεταγγίσεις» με το μικρότερο πολιτικό κόστος τις μέχρι σήμερα ιδεολογίες και πολιτικές. 
Αυτοί και τα σχεδιάσματά τους  δεν έχουν σαφώς καμία σχέση όχι μόνο με  πράσινες αξίες και αρχές αλλά ούτε και με τους  πολίτες. Τους πολίτες εκείνους που δεν χάνουν την αξιοπρέπεια τους,  συνειδητοποιούν και οργανώνονται για να λύσουν τα προβλήματα της καθημερινότητας και να πάρουν το μέλλον και την τύχη τους στα δικά τους χέρια.
Ιωάννα Κοντούλη

Δεν υπάρχουν σχόλια: